КРЕМАСТЕ МОЦАРТ КОЦКЕ: Једноставни колач од ораха и пудинга од ваниле, укуси који буде носталгију
Веома једноставни састојци, брза и лака припрема, а колач је заиста богат и укусан.
Састојци:
За кору:
- 5 јаја
- прстохват соли
- 150 г шећера
- 200 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
- 200 мл млека
- 100 мл уља
- 120 г млевених ораха
За фил:
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 150 г шећера
- 1 кашичица ароме ваниле
- 250 г маргарина (или путера)
За декорацију:
- млевени ораси за посипање (око 50 г)
Кора: У чинију ставите цела јаја, со и шећер и мутите их миксером неколико минута док смеса не постане бела и пенаста. Додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и наставите да мешате на најмањој брзини, постепено уливајући млеко у танком млазу. Одмах затим у танком млазу сипати уље, све време мешајући, а на крају додати млевене орахе и још једном добро измешати у глатку смесу.
Плех 40x34 цм обложите папиром за печење и сипајте смесу за кору. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 20 минута док лепо не порумени. Проверите чачкалицом - ако изађе сува, кора је готова. Кору охладите, одвојите од папира за печење и прережите на два дела, тако да добијете две коре димензија 20x34 цм.
Фил: Фил почните са припремом одмах након што ставите кору у рерну, а фил можете прво да кувате па да пређете на кору - по жељи. Пудинг умешати у мало млека, а остатак млека са шећером и аромом ваниле ставити на ватру да проври. Склонити са рингле, умешати пудинг, сипати у танком млазу и све време мешати жицом, па вратити на средњу ватру и кувати неколико минута док се не згусне. Склонити са ватре, покрити прозирном фолијом и оставити на собној температури да се охлади. Охлађен пудинг прво добро израдити миксером да постане потпуно глатка, па комад по комад додавати омекшали маргарин и умутити у пенасти крем.
Слагање: На плех ставити прву кору, па нанети половину фила и поравнати. Покријте другом кором, премажите остатком фила и поспите млевеним орасима. Колач ставити у фрижидер да се охлади и стегне, па га исећи на коцкице.
(vecernje.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)