НЕОДОЉИВА КОМБИНАЦИЈА ЧОКОЛАДЕ И ЦИТРУСА: Брауни са филом од поморанџе, тако мекан и сочан
ЧОКОЛАДНИ брауни филован поморанџом потпуно је неодољив и мекан.
Састојци:
За фил од поморанџе:
500 мл свеже цеђеног сока од поморанџе
рендана корица 1 поморанџе
50 г шећера
35 г кукурузног брашна
100 мл воде
40 г кондензованог млека
За тесто:
50 г тамне чоколаде исецкане
225 г брашна
1 прашак за пециво
50 г какао брашна
125 г шећера
прстохват соли
350 г кондензованог млека
100 мл обичног млека
100 мл уља
130 г отопљене црне чоколаде
Рецепт за чоколадни брауни са поморанџом:
Помешајте кукурузно брашно и воду у малој посуди и оставите са стране. У тигању помешајте сок, корицу од поморанџе и шећер и загрејте на средњој температури док се шећер не раствори, а затим наставите да кувате још 3 минута. Сипајте течност од кукурузног брашна и непрестано мутите док се фил не згусне. Пустите да се фил кува још 3-5 минута, а затим додајте кондензовано млеко и добро промешајте. Искључите ватру и оставите да се фил охлади.
Тепсију 13×9 обложите прозирном фолијом, сипајте охлађени фил у тепсију и равномерно га распоредите, а затим ставите плех у замрзивач. Када се фил охлади, извадите га из плеха и оставите у замрзивачу са прозирном фолијом.
Припремите тесто за колаче тако што ћете да помешате брашно, со, какао и шећер, па додајте влажне састојке и добро промешајте. Затим умешајте сецкану чоколаду. Загрејте рерну на 180°Ц и обложите плех папиром за печење. Сипајте половину смесе теста у тепсију и равномерно је распоредите.
Ставите замрзнути фил од поморанџе на тесто, а затим сипајте преостало тесто и распоредите га да прекрије фил. Пеците 25-30 минута, проверавајте чачкалицом да ли је готово - требало би да чачкалица буде са влажним мрвицом, али не и мокрим. Ако је тесто мокро, пеците даље и поновите тест.
Када је печен, оставите колач да се потпуно охлади у плеху, а затим их исеците на комаде, украсите растопљеном чоколадом, или комадићем поморанџе и уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)