УЖИВАЋЕТЕ У СВАКОМ ЗАЛОГАЈУ: Пилеће бело месо у сосу од поморанџе, слатко-слани специјалитет готов за 30 минута (ФОТО)
БЕЛО месо у сосу од поморанџе је егзотично источњачко јело, које без проблема можете сами да направите у својој кухињи.
Састојци:
2 велика пилећа прса
3 кашике кукурузног скроба
3 кашике уља
сецкани празилук, за сервирање
За сос:
180 мл сока од поморанџе
2 кашике соја соса
1 кашика лимуновог сока
60 мл смеђег шећера
1 кашика кукурузног скроба
корица од 1 поморанџе, рендана
1/2 кашичице ренданог свежег ђумбира
2 чена белог лука, ситно исецкана
1/4 кашичице млевене црвене паприке по жељи
Рецепт за пилеће бело месо у сосу од поморанџе:
Исеците пилетину на комаде величине залогаја и ставите је у средњу чинију. Посолите и побиберите и поспите кукурузним скробом. Добро промешајте. Сипајте састојке за сос у другу посуду и умутите. Загрејте 2 кашике уља у тигању на јачој ватри неколико минута. Када је тигањ врућ, додајте половину пилетине у тигањ и пржите 4 минута, а затим окрените и пржите још око 3-4 минута.
За другу серију додајте још једну кашику маслиновог уља у тигањ. Пребаците пилетину на тањир када је готова. Сипајте сос у тигањ. Тигањ би и даље требало да буде врућ, па ће се сос згуснути за око минут. Док сос крчка, промешајте га, па додајте пилетину и још мало све измешајте.
Сервирајте и уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)