КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте
Ролат од крема савршен за сваког госта, али и домаћина.
Састојци:
за бисквит
- 7 беланаца
- 80 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 30 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
за грилијаш
- 100 г шећера
- 100 г ораха
за фил
- 3 дл млека
- 7 жуманаца
- 50 г шећера
- 1 пудинг од ваниле
- 200 г маслаца
за крем
- грилијаш (одвојити 2 – 3 касике за украсавање)
- 100 г чоколаде за кување
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. У беланце ставите шећер и умутите па додајте орахе и брашно и прашак за пециво. Овај бисквит кратко испеците у рерни.
Растопите шећер у карамел па додајте орахе и све на рингли загрејте док се све карамелише. Излијте смесу на пек папир и пустите да се охлади.
Затим припремите фил тако што ћете измешати жуманца, пудинг од ваниле, шећер и млеко. Све то скувајте на рингли и додајте му потом и маслац.
Када све кремасто умутите поделите на два дела. У један део ставите грилијаш, а у другу отопљену црну чоколаду.
Филујте ролат, умотајте па охладите и послужите када се стегне.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
"ИЗБОМБАРДОВАЛИ СМО СРБЕ САМО ТАКО": Певач служио на КиМ 1999. - јавност у неверици због његове изјаве (ВИДЕО)
ПЕВАЧ Џејмс Блант, који се прославио дебитантским албумом "Back to Bedlam", служио је у Кфору 1999. године, за време и непосредно након бомбардовања.
27. 01. 2025. у 12:07
Коментари (0)