КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте
Ролат од крема савршен за сваког госта, али и домаћина.
Састојци:
за бисквит
- 7 беланаца
- 80 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 30 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
за грилијаш
- 100 г шећера
- 100 г ораха
за фил
- 3 дл млека
- 7 жуманаца
- 50 г шећера
- 1 пудинг од ваниле
- 200 г маслаца
за крем
- грилијаш (одвојити 2 – 3 касике за украсавање)
- 100 г чоколаде за кување
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. У беланце ставите шећер и умутите па додајте орахе и брашно и прашак за пециво. Овај бисквит кратко испеците у рерни.
Растопите шећер у карамел па додајте орахе и све на рингли загрејте док се све карамелише. Излијте смесу на пек папир и пустите да се охлади.
Затим припремите фил тако што ћете измешати жуманца, пудинг од ваниле, шећер и млеко. Све то скувајте на рингли и додајте му потом и маслац.
Када све кремасто умутите поделите на два дела. У један део ставите грилијаш, а у другу отопљену црну чоколаду.
Филујте ролат, умотајте па охладите и послужите када се стегне.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)