КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА: Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане
Крамбл је посластица која се прави од динстаног воћа и мрвица од брашна/теста са маслацем. Има нечег магично укусног у комбинацији крушки са орасима.
Састојци:
За фил:
- 4 крушке
- 25 г смеђег шећера
- 15 мл лимуновог сока
- 10 г кукурузног скроба
- пола кашичице млевеног цимета
- 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића
За посип:
- 60 г ситно сецканих ораха
- 40 г овсених пахуљица
- 40 г брашна
- 50 г смеђег шећера
- 60 г хладног путера, исецканог на коцкице
- прстохват соли
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте сецкане крушке, смеђи шећер, лимунов сок, кукурузни скроб, млевени цимет и мушкатни орашчић. Промешајте добро да се састојци равномерно распореде. Пребаците у плех обложен пек папиром. Засебно, помешајте сецкане орахе, овсене пахуљице, брашно, смеђи шећер и прстохват соли. Умешајте хладан путер па га прстима утрљајте у суве састојке, све док смеса не постане мрвичаста. Припремљени посип равномерно распоредите преко крушака. Пеците крамбл 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Служите топло, директно из рерне, уз куглу сладоледа.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ФИЛАДЕЛФИЈА ТОРТА: Савршено кремаста, а прави се веома једноставно
09. 09. 2024. у 16:51
ТАРТ СА СМОКВАМА: Једноставан десерт који ће вас одушевити укусом
04. 09. 2024. у 15:50
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)