ЛЕШНИК ТОРТА: Чист класик који сви обожавају
Неодољиво укусна традиционална торта.
Састојци:
- 10 беланца
- шећера 10 кашика
- 1 жуманце
- 100 гр лешника
- брашна 1 кашика
- 9 жуманца
- шећера 6 кашика
- густина 9 кашика
- млека 1/2 литра
- беле чоколаде 200 грама
- маргарина 250 грама
- шећера у праху 250 грама
- шлаг крема од ваниле 200 грама
- млека 100 мл
- црне чоколаде 150 грама
- 200 гр лешника
Припрема:
Умутити беланца уз постепено додавање шећера, додати жуманце, кашику брашна и лешник печен и млевен. Испећи кору.
1. Жуманца и шећер умутити миксером додати густин, млеко и мало прокувати фил. Када се фил охлади додати белу рендану чоколаду и маргарин предходно умућен са шећером у праху.
2. Шлаг крем умутити са млеком. Додати црну рендану чоколаду и печен и млевен лешник.
Торту филовати следећим редом: Кора, Фил 1, Фил 2 и одозгоре нанети шлаг или украсити по жељи.
(Superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)