КОЛАЧ, А САВРШЕНОГ УКУСА КАО БАКИНЕ КНЕДЛЕ: Пробајте ову верзију познате посластице са шљивама, а припрема је много једноставнија и бржа
НЕМА укуснијег и лепшег колача од овог, савршен колач за увод у јесен.
Састојци:
- 200г презле
- 4 кашике шећера
- ванилин шећер
- 50г маслаца
Воћни фил:
- 1кг шљива
- 5 кашика шећера
- ванилин шећер
- 3 кашике густина
- сасвим мало воде
Гриз фил:
- 1л млека
- 13 кашика гриза
- 10 кашика шећера
- ванилин шећер
- 1 јаје
- 90 г маслаца
Припрема:
У једну чинију измешати презле, шећер и ванилин шећер па ту смесу препржити на 50 грама растопљеног маслаца. Оставити са стране да се охлади.
Спремити гриз фил тако што ћете измешати гриз, шећер и ванилин шећер. Затим ћете у млеко додати гриз и када је скоро скувано додати и једно јаје. Склонити са рингле и док јако мешате додати маслац и још мешати све док се не сједини.
Слагати у плех прво упржене презле пола смесе, затим пола смесе гриз фила, па целу смесу фила од шљива и преко опет гриз фил и завршите све са презлама. Охладите и послужите.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)