ЛЕДЕНА ТОРТА СА МАЛИНАМА: Укусан и брзи слаткиш без печења
Ова освежавајућа посластица од малина и кекса пријаће свима у топлим данима.
Састојци:
За кору од кекса: мало уља
- 100 г кекса са бадемима
- 100 г пишкота
- 125 г меканог маслаца
- За фил: 750 г малина (може и смрзнутих)
- 12 листова желатина
- 150 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 4 кашике сирупа од малина
- 400 г сремског сира
- 500 мл слатке павлаке
Припрема:
1. Калуп за торте (пречника 26 цм) премазати уљем. Издробити кекс на ситно и умешати маслац. Изгњечити добро и утиснути на дно оквира за колаче. Ставити у фрижидер на 60 минута.
2. Одмрзнути 450 г малина. Растопити желатин. Измешати у шерпи малине, шећер, кесицу ванилин шећера и сируп, и оставити 10 минута да одстоји, затим прокувати и сачекати да се прохлади.
3. Желатин оцедити и растопити у прокуваним малинама, док су још вреле. Ставити у фрижидер. Сир измешати са кесицом ванилин шећера и умешати у крем са малинама. Хладити крем још 20 минута, док не почне да желира. Умутити 400 мл слатке павлаке и умешати у крем. Умешати и преостале (смрзнуте) малине, распоредити крем по кори од кекса. Хладити више сати и тек онда скинути калуп.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00
ОМИЉЕНИ СЛАТКИШ ПРИНЦА ВИЛИЈАМА И КЕЈТ МИДЛТОН: Чоколадна торта која се не пече
15. 08. 2024. у 10:52
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)