ЛЕДЕНА ТОРТА СА МАЛИНАМА: Укусан и брзи слаткиш без печења

Новости онлине

08. 09. 2024. у 08:00

Ова освежавајућа посластица од малина и кекса пријаће свима у топлим данима.

ЛЕДЕНА ТОРТА СА МАЛИНАМА: Укусан и брзи слаткиш без печења

Foto: Shutterstock

Састојци:

 За кору од кекса: мало уља

  • 100 г кекса са бадемима
  • 100 г пишкота
  • 125 г меканог маслаца
  • За фил: 750 г малина (може и смрзнутих)
  • 12 листова желатина
  • 150 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 4 кашике сирупа од малина
  • 400 г сремског сира
  • 500 мл слатке павлаке

Припрема:

1. Калуп за торте (пречника 26 цм) премазати уљем. Издробити кекс на ситно и умешати маслац. Изгњечити добро и утиснути на дно оквира за колаче. Ставити у фрижидер на 60 минута.

2. Одмрзнути 450 г малина. Растопити желатин. Измешати у шерпи малине, шећер, кесицу ванилин шећера и сируп, и оставити 10 минута да одстоји, затим прокувати и сачекати да се прохлади.

3. Желатин оцедити и растопити у прокуваним малинама, док су још вреле. Ставити у фрижидер. Сир измешати са кесицом ванилин шећера и умешати у крем са малинама. Хладити крем још 20 минута, док не почне да желира. Умутити 400 мл слатке павлаке и умешати у крем. Умешати и преостале (смрзнуте) малине, распоредити крем по кори од кекса. Хладити више сати и тек онда скинути калуп.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ЈОКИЋ ПИШЕ ИСТОРИЈУ НБА ЛИГЕ: Денвер не бриљира, али је зато Србин светла тачка (ВИДЕО)