ТОРТА ПРИНЦЕС КРОФНА: Увећана верзија чувеног десерта
Торта принцес крофна биће прави хит на столу, јер сви воле тај познати укус. Прави се једноставно.
Састојци:
- 40 г листова бадема
За фил:
- 2 јајета
- 120 г шећера
- 15 г ванилиног шећера
- 500 мл млека
- 60 г кукурузног скроба
- 250 г крем сира
За тесто:
- 100 мл воде
- 100 мл млека
- 80 г путера
- 120 г брашна
- 4 јајета
Припрема:
Како бисте направили ову торту прво помешајте јаја, шећер, кукурузни скроб и ванилин шећер. Промешајте док смеса не постане глатка. Додајте млеко у смесу, промешајте и кувајте на средњој ватри уз стално мешање док не проври. Пребаците смесу у стаклену чинију и покријте најлонском фолијом, па оставите да се охлади на собној температури.
Исеците путер на коцкице и прелијте млеком и водом па загревајте на лаганој ватри док се путер не отопи. Када смеса почне да кључа додајте 120 г брашна. Мешајте на рингли 2 минута, скините са ватре и оставите да се тесто охлади на собној температури 5 минута. У тесто убаците 4 јајета једно по једно. Полако додајте последње јаје које ћете прво да измутите метлицом. Када се тесто полако одваја од кашике, готово је. На плех ставите папир за печење и тесто пребаците у врећу за шлаг.
Врећом га у кружним покретима истискујте у облику круга, остављајући средину празну. Како исцедите један круг поспите у тесто листићима бадема, премажите јајетом, опет истискујте тесто, поспите бадемима.
Пеците 35 минута на 180°С, па оставите тесто да одстоји још 10 минута са искљученом рерном и отвореним вратима. Када се охлади исеците га попреко на два дела. Затим умутите миксером фил у чинији који сте ставили на страну. Додајте крем сир и измешајте све лопатицом. Смесу пребаците у врећу за шлаг и потом филујте једну половину теста док не потрошите сав фил. Поклопите другом половином теста и по жељи поспите одозго шећер у праху.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)