ЈЕДНОСТАВАН, А УКУСАН: Непревазиђени млечни колач са боровницама

Б. Јовановић

13. 09. 2024. у 16:00

ЈЕДНОСТАВНИ свакодневни колач, брзо се прави од намирница које увек имате, а декоративан је и укусан. Воће може да буде и сезонско.

ЈЕДНОСТАВАН, А УКУСАН: Непревазиђени млечни колач са боровницама

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 70 мл млека

- 100 г путера
- 150 г шећера
- 1/4 кашичице соли
- кашичица ванилин екстракта
- 2 жуманцета
- 1,5 шоља брашна
- кашичица прашка за пециво
- 2 беланцета
- 300 г боровница
Још:
- кашика брашна
- кашика шећера

Припрема млечног колача са боровницама:

Путер омекшајте на собној температури, па га миксером умутите са 100 г шећера. Затим умешајте со и ванилин екстракт. Одвојите жуманца од беланаца, па их додајте у смесу са путером и добро умутите. Додајте брашно и прашак за пециво, мутите кратко, па затим, уз непрестано мућење, сипајте млеко и боровнице, претходно помешане са кашиком брашна.

У другој посуди умутите беланца са сољу у чврсти шне, лагано додајте 50 г шећера и добро умутите. Сасвим полако шне умешајте у припремљену смесу за колач и преспите у плех. Потом колач поспите кашиком шећера и пеците 50 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)