ДА ЗАДОВОЉИ СВЕ УКУСЕ: Чоколадна фантазија - колач који се топи у устима, а неодољив воћни укус дају му боровнице
НЕКО више воли посластице са чоколадом, други пак предност дају "лаганим", воћним верзијама.
Ми вам зато предлажемо "all included" варијанту - чоколадну фантазију - колач са чоколадом и лешницима, коме посебну драж дају боровнице.
Потребно је:
- 5 јаја
- прстохват соли
- кесица ванилин шећера
- 120 г маргарина
- 150 г шећера
- 200 г чоколаде за кување
- 150 г печених, млевених лешника
- 2 кашике оштрог брашна
- 300 г боровница (свежих или смрзнутих)
Рецепт за чоколадну фантазију са боровницама:
Најпре одвојите беланца од жуманаца у две дубље посуде. Беланцима додајте прстохват соли и ванилин шећер па их миксером умутите у чврст снег.
У другој посуди пенасто умутите маргарин, који сте претходно сат времена држали на собној температури, са шећером, па додајте, полако, једно по једно жуманце, уз стално мућење. Отопите на пари или у микроталасној рерни чоколаду за кување, мало је прохладите и сипајте у смесу од жуманаца. Потом додајте млевене печене лешнике и брашно и све заједно добро умутите, да се лепо сједини. На крају жицом ручно умешајте снег од беланаца, из два пута.
Дно округлог калупа за торте пречника 26 цм обложите пек-папиром, а ивице премажите маргарином. Боровнице уситните у сецку, али оставите неколико целих за украшавање. У калуп преспите смесу за колач, па преко сипајте уситњене боровнице и благо их утапкајте шпатулом. Колач пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 40 минута.
Прохладите, украсите свежим боровницама и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)