ХРСКАВО ТЕСТО И СОЧНЕ БОРОВНИЦЕ: Направите освежавајући тарт, који ће се свима допасти
ТАРТ, врста печеног слатког или сланог јела, се састоји од танког слоја теста на дну и бочним странама, испуњеног разним надевима.
Најпознатији тартови су слатки и обично се припремају с воћем, кремом или разним пуњењима од орашастих плодова. Ми вам данас доносимо рецепт за десерт који садржи сочне боровнице и хрскаво тесто, па као такав осваја непце и срца љубитеља слаткиша. Можете га направити и са другим, чак и сезонским воћем.
Потребно је:
за кору:
- 115 г хладног путера
- 120 г меког брашна
- равна кашичица прашка за пециво
- прстохват соли
- 2 кашичице шећера
- нарендана лимунова кора
- кашика јабуковог сирћета
За фил:
- 600 г боровница
- 120 г шећера
- 2 кашике брашна
- 1/2 кашичице цимета
Припрема тарта са боровницом:
Помешајте брашно, прашак за пециво, со, шећер и ситно нарендану лимунову кору. Додајте путер па га миксером или рукама „повежите“ са брашном тако да добијете мрвичасто тесто. Затим додајте сирће и добро све измесите да смеса постане хомогена. На модлу, претходно премазану путером, изврните тесто и рукама га разваљајте по целој површини.
У дубљој посуди помешајте шећер, брашно и цимет, па додајте 400 г боровница и целу масу сједините кашиком. Благо изгњечите боровнице, тек да пусте сок, па све добро помешајте и сипајте преко теста. Убаците колач да се пече у рерни, претходно загрејаној на 190 степени, око 35 минута.
Када је тарт готов, извадите га и, док је још врућ, поспите остатком (200 г) свежих боровница, па га оставите да се потпуно охлади пре послужења.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)