РАСХЛАДИТЕ СЕ У СЛАСТ: Ледене коцке, толико сочне да се топе у устима
УКОЛИКО волите слаткише и ваши укућани се радују кад се на столу нађе неки домаћи колач овај рецепт ће вас очарати чим га пробате.
Ледене коцке су колач који може да се направи на много различитих начина, а овај ћете одмах записати.
Потребно је:
за кору:
- 6 јаја
- 6 кашика брашна
- 3 кашике уља
- 4 кашике какаоа
- кашичица прашка за пециво
За прелив:
- 200 г шећера
- 2 чаше воде
За фил:
- 600 мл млека
- 9 кашика брашна
- 250 г путера
- 150 г шећера у праху
- 2 кесице ванилин шећера
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 4 кашике млека
Припрема колача ледене коцке
Одвојите жуманца од беланаца. Пенасто умутите жуманца, додајте уље и наставите да мутите. Затим додајте претходно просејано брашно, прашак за пециво и какао, па све сједините миксером. Беланца умутите у чврст шне па их нежно умешајте у смесу од жуманаца. Плех подмажите уљем и поспите брашном, сипајте у њега припремљену смесу и пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 30 минута.
Док се кора пече, припремите сируп на следећи начин: у шерпи помешајте шећер и воду, па ставите да прокључа и склоните са рингле. Када кора буде печена, избодите је виљушком и прелијте врућим сирупом. Пређите на припрему фила: помешајте 200 мл млека са брашном тако да не остану грудвице. Преосталу количину млека сипајте у шерпу, додајте ванилин шећер и загрејте. Потом додајте смесу са брашном у загрејано млеко и кувајте, уз непрестано мешање, све док се фил не згусне. Оставите га да се охлади. Пенасто умутите путер са шећером у праху па га додајте филу и сједините миксером. Затим фил равномерно распоредите преко охлађене коре.
Онда отопите чоколаду са млеком и тако добијену глазуру премажите преко фила. Колач оставите у фрижидеру да би се глазура добро стегла пре сечења.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)