РАСХЛАДИТЕ СЕ У СЛАСТ: Ледене коцке, толико сочне да се топе у устима

Бојана Јовановић

07. 09. 2024. у 10:00

УКОЛИКО волите слаткише и ваши укућани се радују кад се на столу нађе неки домаћи колач овај рецепт ће вас очарати чим га пробате.

РАСХЛАДИТЕ СЕ У СЛАСТ: Ледене коцке, толико сочне да се топе у устима

Фото Shutterstock

Ледене коцке су колач који може да се направи на много различитих начина, а овај ћете одмах записати.

Потребно је:

за кору:
- 6 јаја
- 6 кашика брашна
- 3 кашике уља
- 4 кашике какаоа
- кашичица прашка за пециво
За прелив:
- 200 г шећера
- 2 чаше воде
За фил:
- 600 мл млека
- 9 кашика брашна
- 250 г путера
- 150 г шећера у праху
- 2 кесице ванилин шећера
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 4 кашике млека

Припрема колача ледене коцке

Одвојите жуманца од беланаца. Пенасто умутите жуманца, додајте уље и наставите да мутите. Затим додајте претходно просејано брашно, прашак за пециво и какао, па све сједините миксером. Беланца умутите у чврст шне па их нежно умешајте у смесу од жуманаца. Плех подмажите уљем и поспите брашном, сипајте у њега припремљену смесу и пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 30 минута.

Док се кора пече, припремите сируп на следећи начин: у шерпи помешајте шећер и воду, па ставите да прокључа и склоните са рингле. Када кора буде печена, избодите је виљушком и прелијте врућим сирупом. Пређите на припрему фила: помешајте 200 мл млека са брашном тако да не остану грудвице. Преосталу количину млека сипајте у шерпу, додајте ванилин шећер и загрејте. Потом додајте смесу са брашном у загрејано млеко и кувајте, уз непрестано мешање, све док се фил не згусне. Оставите га да се охлади. Пенасто умутите путер са шећером у праху па га додајте филу и сједините миксером. Затим фил равномерно распоредите преко охлађене коре.

Онда отопите чоколаду са млеком и тако добијену глазуру премажите преко фила. Колач оставите у фрижидеру да би се глазура добро стегла пре сечења.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)