ЛАГАНИ И УКУСНИ: Бургери од туњевине, оброк који ћете желети сваки дан да једете
ДОК трају врућине, не би требало да уносимо тешку храну, већ да се окренемо лаганим оброцима.
Риба се препоручује свакако, тако да је рецепт за туна бургере идеалан.
Потребно је:
- 400 г туњевине из конзерве, у сопственом соку
- 2 кашике поснијег ситног сира
- авокадо
- 2 кашике ренданог пармезана
- 50 г бадемовог брашна
- свеж першунов лист
- со
- бибер
- бели лук у праху
- кокосово уље, за печење
Припрема бургера од туњевине
Туњевину оцедите и ставите у дубљу посуду. Додајте ситни сир, пармезан, зачине и ситно сецкан свеж першунов лист, па све добро промешајте. Авокадо очистите и исецкајте што ситније, затим га додајте у смесу са туњевином. Све добро измесите рукама, длановима обликујте лоптице које ћете потом уваљати у бадемово брашно. Бургере пеците у тигању на загрејаном кокосовом уљу, извадите их решеткастом кашиком на папирни убрус, да упије вишак масноће, и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)