ЛАГАНИ И УКУСНИ: Бургери од туњевине, оброк који ћете желети сваки дан да једете

Бојана Јовановић

07. 09. 2024. у 12:30

ДОК трају врућине, не би требало да уносимо тешку храну, већ да се окренемо лаганим оброцима.

ЛАГАНИ И УКУСНИ: Бургери од туњевине, оброк који ћете желети сваки дан да једете

Фото Shutterstock

Риба се препоручује свакако, тако да је рецепт за туна бургере идеалан.

Потребно је:

- 400 г туњевине из конзерве, у сопственом соку
- 2 кашике поснијег ситног сира
- авокадо
- 2 кашике ренданог пармезана
- 50 г бадемовог брашна
- свеж першунов лист
- со
- бибер
- бели лук у праху
- кокосово уље, за печење

 

Припрема бургера од туњевине

Туњевину оцедите и ставите у дубљу посуду. Додајте ситни сир, пармезан, зачине и ситно сецкан свеж першунов лист, па све добро промешајте. Авокадо очистите и исецкајте што ситније, затим га додајте у смесу са туњевином. Све добро измесите рукама, длановима обликујте лоптице које ћете потом уваљати у бадемово брашно. Бургере пеците у тигању на загрејаном кокосовом уљу, извадите их решеткастом кашиком на папирни убрус, да упије вишак масноће, и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ: Јаник Синер доживео нови шок!