УЗ ЊИХ СВАКИ РЕЦЕПТ УСПЕВА: Шест трикова за савршени чизкејк, последњи многи не знају, а кључан је
АКО волите чизкејк, сигурно сте испробали гомилу рецепата, и можда сте се срели са неким од честих проблема - подлога се мрвила, желатин стврднуо, крем једноставно није био како треба?
Ево трикова за савршени чизкејк који успева сваки пут!
1. Подлога
Мрвљени кекс и истопљени путер направиће савршену подлогу, али када их ставите у калуп, искористите дно чаше да баш, баш јако утиснете мешавину у њега. На тај начин, док се буде хладила у фрижидеру, подлога вашег чизкејка ће постати компактна и неће се мрвити.
2. Масноћа је важна
Чизкејк је богат, луксузан десерт с разлогом, и ако рецепт предвиђа коришћење пуномасних састојака, немојте да експериментишете са мање масном павлаком или сиром. Нећете добити крем савршеног укуса и текстуре ако направите ову грешку. Дакле, никада не мењајте састојке чизкејка мање масним.
3. Температура је важна
Било да правите печени, или чизкејк који се не пече, нека сви састојци буду собне температуре. Ово нарочито важи за маслац, јаја и сир, једино би павлака за шлаг требала да буде из фрижидера.
4. Трик за печење
Ако правите чизкејк који се пече, увек је добро да на дно рерне ставите посуду са водом. Она помаже да се ваш чизкејк пече равномерно, и да се не исуши.
5. Један "круг" ножем
Свака домаћица зна тренутак нервозе, када би чизкејк требало извадити из калупа. Било да сте правили печени, или чизкејк који се само хлади, један "круг" ножем око ивица омогућава да се лако извади у једном комаду, и изгледа баш како треба.
6. Не сервирајте одмах
Овај трик многи забораве, а као и свака храна, и чизкејк има своју савршену температуру сервирања. За хладну варијанту овог популарног колача, извадите га из фрижидера најмање 20 минута пре сервирања, како би имао идеалан укус. Пријатно!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)