БОЖАНСТВЕНИ КОЛАЧ ОД ПОМОРАНЏЕ И ПАЛЕНТЕ: Изненадите укућане сласним али једноставним колачем

Новости онлине

14. 08. 2024. у 11:46

Овај рецепт познатог кувара Џејмија Оливера ћете сви обожавати.

БОЖАНСТВЕНИ КОЛАЧ ОД ПОМОРАНЏЕ И ПАЛЕНТЕ: Изненадите укућане сласним али једноставним колачем

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г омекшалог маслаца
  • 250 г шећера у праху
  • 4 велика јајета
  • 100 г оштрог брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 150 г инстант паленте
  • 1 прстохват соли
  • 100 мл сока црвене поморанџе
  • 1/2 лимуна
  • 9 кашика шећера у праху                                                                                                                                                                                                                                                               

Припрема:

Загрејте рерну на 190 степени и обложите калуп за торте пек-папиром. Умутите путер и шећер у праху у прозрачну, мекану смесу. Умешајте јаја, једно по једно. Помешајте брашно, паленту, прашак за пециво, кору поморанџе и прстохват соли. Сипајте тесто у калуп и пеците 25-30 минута. Извадите торту из рерне и дрвеним ражњићем пробушите 12 рупа у торти. Помешајте сок црвене поморанџе, лимунов сок и 3 кашике шећера у праху и прелијте пола количине преко колача. Кад се потпуно охлади, извадите из калупа. У остатак прелива додајте преосталих 6 кашика шећера у праху и полако сипајте преко колача. Украсите и кришкама црвене поморанџе. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА