МЕКАН, КРЕМАСТ, ТОПИ СЕ У УСТИМА: Чоколадни колач са пудингом од ваниле, не пече се и нећете моћи да му одолите

Татјана Марковић

12. 08. 2024. у 08:00

ЧОКОЛАДНИ колач са пудингом од ваниле је тако мекан и кремаст, а радо ћете да га припремате, јер не захтева много састојака и не пече се.

МЕКАН, КРЕМАСТ, ТОПИ СЕ У УСТИМА: Чоколадни колач са пудингом од ваниле, не пече се и нећете моћи да му одолите

Фото: Принтскин Инстаграм/ allasyummyfood

Састојци:

100 г инстант пудинга од ваниле

230 г умућеног шлага
380 мл млека
500 г пти бер кекса
450 г чоколаде глазуре

Рецепт за чоколадни колач са пудингом од ваниле:

За овај колач, у средњој посуди помешајте пудинг, млеко и шлаг. У посуду за печење поређајте један слој кекса на дно. Покријте крекерима цело дно посуде. На крекере распоредите половину смесе са пудингом. Преко тога ставите још један слој кекса. Премажите другу половину мешавине пудинга на поређани кекс.

Ставите најлонску фолију преко посуде и ставите у фрижидер на око 30 минута до сат времена да се пудинг стегне. Отопите чоколаду на пари, па равномерно распоредите глазуру преко горњег слоја колача. Вратите најлонску фолију преко посуде и оставите у фрижидеру преко ноћи.

Сервирајте и уживајте.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ РУСИЈЕ: Путин потписао указ бр. 18