СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта
Ова аустријска посластица ће вас завести кремастим филом и укусом бадема.
Састојци:
- 280 г путера
- 6 жуманаца
- 120 г шећера
- 200 г млевених бадема
- шоља слатке павлаке
- 3 кашике рума
- 40 пишкота + још за декорацију
- шоља млека
- шоља бадема (за украшавање торте)
- шећер у праху или шлаг за декорисање торте
Припрема:
Пенасто умутите жуманца, шећер и путер. Додајте млевене бадеме, слатку павлаку и рум.
Пишкоте умачите у млеко и ређајте на дно калупа (пречника 23 цм). Око калупа можете ставити алуминијумску фолију и везати је, у случају да фил почне да цури. Преко пишкота сипајте 1/3 фила са бадемима. Поновите ред пишкота умочених у млеко, па ред фила и понављајте док имате материјала, последњи ред треба да буде са пишкотама умоченим у млеко. Преко торте ставите пластичну или алуминијумску фолију и притисните тањиром или даском за сечење. Ставите торту у фрижидер да преноћи. Када је торта охлађена, ивицом ножа благо одвојте ивице торте и затим скините прстен калупа. Торту можете украсити шлагом, шећером у праху, бадемима или пишкотама.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.
06. 09. 2024. у 20:12
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
ОВУ ЈЕ ПЕСМУ ЊОЈ ПОСВЕТИО: Бора био заљубљен у колегиницу- "Све је прштало од емоција и љубави између њих двоје"
БОРА је био један од највећих аутора који је оставио невероватан траг за собом.
09. 09. 2024. у 10:48
Коментари (0)