СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта

Новости онлине

09. 08. 2024. у 14:00

Ова аустријска посластица ће вас завести кремастим филом и укусом бадема.

СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта

Фото Shutterstock

Састојци:

  •  280 г путера
  • 6 жуманаца
  • 120 г шећера
  • 200 г млевених бадема
  • шоља слатке павлаке
  • 3 кашике рума
  • 40 пишкота + још за декорацију
  • шоља млека
  • шоља бадема (за украшавање торте)
  • шећер у праху или шлаг за декорисање торте 

Припрема:

Пенасто умутите жуманца, шећер и путер. Додајте млевене бадеме, слатку павлаку и рум.

Пишкоте умачите у млеко и ређајте на дно калупа (пречника 23 цм). Око калупа можете ставити алуминијумску фолију и везати је, у случају да фил почне да цури. Преко пишкота сипајте 1/3 фила са бадемима. Поновите ред пишкота умочених у млеко, па ред фила и понављајте док имате материјала, последњи ред треба да буде са пишкотама умоченим у млеко. Преко торте ставите пластичну или алуминијумску фолију и притисните тањиром или даском за сечење. Ставите торту у фрижидер да преноћи. Када је торта охлађена, ивицом ножа благо одвојте ивице торте и затим скините прстен калупа. Торту можете украсити шлагом, шећером у праху, бадемима или пишкотама.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ЈЕ КРИВ: Холгер Руне открио непознате детаље о Новаку!