СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта
Ова аустријска посластица ће вас завести кремастим филом и укусом бадема.
Састојци:
- 280 г путера
- 6 жуманаца
- 120 г шећера
- 200 г млевених бадема
- шоља слатке павлаке
- 3 кашике рума
- 40 пишкота + још за декорацију
- шоља млека
- шоља бадема (за украшавање торте)
- шећер у праху или шлаг за декорисање торте
Припрема:
Пенасто умутите жуманца, шећер и путер. Додајте млевене бадеме, слатку павлаку и рум.
Пишкоте умачите у млеко и ређајте на дно калупа (пречника 23 цм). Око калупа можете ставити алуминијумску фолију и везати је, у случају да фил почне да цури. Преко пишкота сипајте 1/3 фила са бадемима. Поновите ред пишкота умочених у млеко, па ред фила и понављајте док имате материјала, последњи ред треба да буде са пишкотама умоченим у млеко. Преко торте ставите пластичну или алуминијумску фолију и притисните тањиром или даском за сечење. Ставите торту у фрижидер да преноћи. Када је торта охлађена, ивицом ножа благо одвојте ивице торте и затим скините прстен калупа. Торту можете украсити шлагом, шећером у праху, бадемима или пишкотама.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)