ЦРВЕНА КРЕМПИТА: Неодољива летња посластица!

Новости онлине

09. 08. 2024. у 09:00

У част непоновљивом мирису и укусу малина, посластичари су смислили много посластица, а ова кремпита ће да вас распамети.

ЦРВЕНА КРЕМПИТА: Неодољива летња посластица!

Фото Shutterstock

Састојци:

За коре:

  • јаја 4
  • шећер 120 г
  • брашно 120 г 

За фил:

  • пудинг од ваниле 1 кесица
  • млеко 500 мл
  • шећер 100 г
  • маслац 150 г
  • шлаг 2 кесице
  • желатин 1 кесица
  • малине 500 г 

Припрема:

Умутите јаја са шећером и брашном, излијте у подмазан плех и растањите. Пеците 15 минута на 180 степени. Готову кору преполовите. За фил скувајте пудинг у пола литра заслађеног млека, па када се охлади, додајте умућени маслац и све добро сједините миксером. Умутите шлаг, па и њега умешајте у фил, а на крају додајте и отопљени желатин. Кад фил почне да се стеже, премажите доњу кору и поклопите другом кором. Изгњечите 200 грама малина и тиме премажите колач, а одозго поређајте свеже малине.

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!