ЦРВЕНА КРЕМПИТА: Неодољива летња посластица!
У част непоновљивом мирису и укусу малина, посластичари су смислили много посластица, а ова кремпита ће да вас распамети.

Фото Shutterstock
Састојци:
За коре:
- јаја 4
- шећер 120 г
- брашно 120 г
За фил:
- пудинг од ваниле 1 кесица
- млеко 500 мл
- шећер 100 г
- маслац 150 г
- шлаг 2 кесице
- желатин 1 кесица
- малине 500 г
Припрема:
Умутите јаја са шећером и брашном, излијте у подмазан плех и растањите. Пеците 15 минута на 180 степени. Готову кору преполовите. За фил скувајте пудинг у пола литра заслађеног млека, па када се охлади, додајте умућени маслац и све добро сједините миксером. Умутите шлаг, па и њега умешајте у фил, а на крају додајте и отопљени желатин. Кад фил почне да се стеже, премажите доњу кору и поклопите другом кором. Изгњечите 200 грама малина и тиме премажите колач, а одозго поређајте свеже малине.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00

ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту
05. 06. 2024. у 15:00

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)