ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
КОКОС коцке ће вам се топити у устима, а чувају се у фрижидеру па лепо расхладе. Обожаваће их сви.
Састојци:
За подлогу:
250 г урми
130 г сирових бадема
30 г сирових ораха
65 г какао праха
1 кашичица екстракта ваниле
1/4 кашичице соли
За кокос фил:
250 г исецканог кокоса
30 г крем сира
30 г меда
2 кашике кокосовог уља
1/4 кашичице соли
Чоколадни слој:
190 г чоколадних комадића
2 кашике кокосовог уља
Рецепт за кокос коцке које се не пеку:
Како бисте направили овај колач, тепсију обложите папиром за печење, остављајући део папира да виси преко ивица. Додајте урме, бадеме, орахе, какао, екстракт ваниле и со у блендер. Мешајте док се не формира измрвљено, лепљиво тесто. Требало би да можете да стегнете лепљиво тесто рукама. Ако је смеса сува, додајте још пар урми или 1 кашичицу кокосовог уља да повећате влажност.
Пребаците тесто за колаче у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте и оставите на страну. Додајте исецкани кокос, крем сир, мед, кокосово уље и со у блендер. Блендирајте неколико пута док се не формира влажна, лепљива смеса. Пренесите слој кокоса у посуду за печење. Чистим рукама га изравнајте преко доњег слоја. Оставите на страну.
Отопите комадиће чоколаде и кокосово уље на пари. Прелијте чоколаду преко слоја кокоса и равномерно распоредите по посуди. Охладите колаче од кокоса у фрижидеру 1 сат или дуже. Након тога исеците и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)