ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате

Novosti online

03. 08. 2024. у 09:00

МИМОЗА салата у летњем руху ће бити савршена за било који оброк, а уживаћете у овој лаганој варијанти познатог јела.

ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате

Фото Shutterstock

Састојци:

400 г макарона

6 киселих краставаца
250 г шунке
400 г грчког јогурта
6 куваних јаја
100 г младог сира
100 г шаргарепе
20 мл маслиновог уља

Рецепт за летњу мимоза салату:

За летњу мимоза салату прво скувајте макароне по упутству и затим их процедите и оставите на страну. Скувајте и јаја и оставите их да се охладе. Нарендајте шаргарепу и исецкајте шунку и краставце, као и прохлађена јаја. Помешајте млади сир, грчки јогурт и маслиново уље.

У ватросталну посуду поређајте на дно макароне па слој јогурта са сиром, па шунку, па затим опет слој јогурта са сиром, потом краставце и јаја, опет слој јогурта са сиром, па слој шаргарепе и на крају слој јогурта и сира посут ренданим јајима и измрвљеним тврдим сиром. Уживајте!

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу