КОЛАЧ БЕЛА БАЈКА: Слатко задовољство од само три састојка

Новости онлине

27. 07. 2024. у 07:00

Идеалан брзински колач за који је потребно само три састојка. Брзо се припрема, а још брже једе. Одличан је избор за госте, док ће вас мирис колача одушевити.

КОЛАЧ БЕЛА БАЈКА: Слатко задовољство од само три састојка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 јаја
  • 120 г беле чоколаде
  • 120 г несланог крем сира собне температуре

Припрема:

Одвојити жуманца од беланаца, неумућена беланца оставити у фрижидер. Белу чоколаду изломити на комаде и отопити на воденој пари. Оставити да се прохлади, а затим помешати са крем сиром собне температуре како се чоколада не би стегла. У смесу додати жуманца и све заједно мешати док се не сједини. Беланца посебно умутити, док се не добије чврст "снег". Смесу од беланаца сјединити са смесом од жуманаца, чоколаде и сира, али водити рачуна да смеса остане ваздушаста.

Смесу сипати у плех, претходно подмазаним маслацем. Наком сипања смесе у плех, потребно мало растрести плех, да би се испустио ваздух из смесе, како не би дошло до пуцања колача приликом печења. Колач пећи око 15 минута на 170 степени, затим температуру сманити на 160 степени, те оставити колач још 15 минута да се пече. Угасити рерну и оставити колач у њој још 15- ак минута. Колач украсити по жељи.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину