СЛАДОЛЕД ТОРТА ВЕНЕЦИЈА: Најлепша ледена посластица, величанствена експлозија укуса
Расхладите се уз ово слатко задовољство које обилује чоколадним укусима.
Састојци:
- павлака - 500 мл, течна
- свеже млеко - 100 мл
- чоколада - 100 г, млечна
- чоколада - 100 г, природна
- шећер - 3 кашика
- ванила - 1 кесица
Припрема:
Ставите у посуду око 80 мл свежег млека и ванилу, а у другу посуду — остатак млека и млечну чоколаду изломљену на парчиће.
Загрејте обе посуде на пари — прву, да буде засићена арома ваниле, а другу — док се не истопи чоколада. Мешајте другу док се не добије глатка смеса.
Умутите павлаку док не постане густа пена.
У посуду са ванилом сипајте трећину павлаке, а преосталу павлаку у посуду са млечном чоколадом. Мешајте добро обе смесе.
Припремите калуп за торту са фолијом и сипајте у њега тамну смесу. Ставите брзо калуп у замрзивач.
За то време на воденој пари растопите природну чоколаду, мешајући док не постане глатка смеса.
Извадите калуп и поспите слој са пола природне чоколаде. Након тога сипајте белу смесу стављајући поново калуп у замрзивач, док се и нови слој не замрзне. Преливајте преосталом природном чоколадом и опет ставите у замрзивач док не дође време за стављање на сто.
Пре него што сервирате, окрените посластицу на тањир и склоните фолију.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)