СЛАДОЛЕД ТОРТА ВЕНЕЦИЈА: Најлепша ледена посластица, величанствена експлозија укуса

Новости онлине

23. 07. 2024. у 15:00

Расхладите се уз ово слатко задовољство које обилује чоколадним укусима.

СЛАДОЛЕД ТОРТА ВЕНЕЦИЈА: Најлепша ледена посластица, величанствена експлозија укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • павлака - 500 мл, течна
  • свеже млеко - 100 мл
  • чоколада - 100 г, млечна
  • чоколада - 100 г, природна
  • шећер - 3 кашика
  • ванила - 1 кесица


Припрема:


Ставите у посуду око 80 мл свежег млека и ванилу, а у другу посуду — остатак млека и млечну чоколаду изломљену на парчиће.

Загрејте обе посуде на пари — прву, да буде засићена арома ваниле, а другу — док се не истопи чоколада. Мешајте другу док се не добије глатка смеса.

Умутите павлаку док не постане густа пена.

У посуду са ванилом сипајте трећину павлаке, а преосталу павлаку у посуду са млечном чоколадом. Мешајте добро обе смесе.

Припремите калуп за торту са фолијом и сипајте у њега тамну смесу. Ставите брзо калуп у замрзивач.

За то време на воденој пари растопите природну чоколаду, мешајући док не постане глатка смеса.

Извадите калуп и поспите слој са пола природне чоколаде. Након тога сипајте белу смесу стављајући поново калуп у замрзивач, док се и нови слој не замрзне. Преливајте преосталом природном чоколадом и опет ставите у замрзивач док не дође време за стављање на сто.

Пре него што сервирате, окрените посластицу на тањир и склоните фолију.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДМАХ РЕШИТЕ ТО Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.

06. 09. 2024. у 20:12

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

Коментари (0)

ХРВАТ БАШ НИСКО ПАО: Некадашњи ривал Новака Ђоковића и Ју-Ес опена проживљава тежак период