КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз

Новости онлине

17. 07. 2024. у 12:00

Бели меки колач са кремастим филом је савршена летња посластица.

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: Бела пахуља - Омиљени колач Јованке Броз

Foto: Printscreen/Youtube

Састојци:

за кору:

  • 7 беланаца
  • 1 цело јаје
  • 7 кашика шећера
  • 7 кашика брашна
  • 3 кашике млаке воде

Фил:

  • 7 жуманаца
  • 7 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • 1 кашика густина
  • 800 мл млека
  • 250 г маргарина

Прелив за кору:

  • око 100 мл млека
  • 1-2 кашике рума

Декорација: Шлаг и црна чоколада

Припрема:

Раздвојимо беланца од жуманаца. Беланца умутимо уз додавање шећера, додамо брашно, млаку воду и једно цело јаје. Корицу добијену од беланаца испечемо.

Фил направимо тако што у млеку скувамо умућена жуманца са брашном, шећером и густином. Када се смеса скува и прохлади, дода се маргарин.

Кору прелијемо са млеком са румом. Када се кора натопи, прелије се преко са добијеним филом, преко којег се стави умућен шлаг и наренда се чоколада.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТОТАЛНО НЕВЕРОВАТНО: Откривена евиденција! Ево како је Никола Јокић тренирао као клинац