ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута

Новости онлине

10. 07. 2024. у 18:00

Постоје торте које се праве веома једноставно и брзо, али је зато уживање у њима немерљиво.

ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута

Foto: printscreen/youtube/šerpicarecepti

Састојци:

  • 2 паковања турског кекса
  • 5 кесица пудинга од карамеле (кесица је од 40 г)
  • 1,700 мл млека + 400 мл да се умути шлаг
  • 250 г маслаца или маргарина
  • 200 г шећера
  • 300 г шлага са укусом слатке павлаке
  • 500 мл слатке павлаке (за облагање торте)

Припрема:

Упржите шећер и налијте млеко. Оставите мало млека да размутите пудинг (око 300 – 400 мл). Кувајте све док се карамелизовани шећер не истопи.

Закувајте пудинг који сте размутили у млеку. Фил склоните са рингле и оставите да се хлади.

Умутите маслац или маргарин па умешајте миксером у пудинг који сте предходно размутили миксером. Умутите и шлаг са 400 мл хладног млека.

Филујте: кекс, фил, шлаг, кекс, фил, шлаг, кекс, фил, шлаг, кекс, фил и умућена слатка павлака.

Оставите торту да се стегне па је послужите. Пријатно!

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!