ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке

Новости онлине

11. 07. 2024. у 10:00

Нема бољег начина да започнете радни дан - ако будете довољно мотивисани, пре или после посла на брзину спремите овај колач по овом рецепту и нека вас његова сласт држи и наредних дана.

ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 280 г шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 80 мл воде
  • 200 г маслаца
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • 200 г млека у праху
  • 70 г какао праха
  • 150 г млевеног кекса

За посипање:

  •  1 кашичица какао праха
  • 1/3 кашичице цимета

Припрема:

У шерпици помешајте шећер, ванилин шећер и воду. Ставите да се кува. Од момента врења, кувајте три до четири минута на нижој температури уз повремено мешање. Склоните са рингле, па додајте млевени цимет и маслац исецкан на мање комаде.

Мешајте док се сви састојци не сједине. У чинији измешајте какао прах и млеко у праху, па сједините са претходно направљеном смесом. Оставити да се прохлади (десетак минута), па додајте млевени кекс и измешајте.

Посуду оквирних димензија 20 x 15 центиметара обложите папиром за печење, сипати смесу, лепо поравнајте и ставите у фрижидер на неколико сати.

Поспите мешавином какао праха и цимета. Исеците коцке и послужите.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности