ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке
Нема бољег начина да започнете радни дан - ако будете довољно мотивисани, пре или после посла на брзину спремите овај колач по овом рецепту и нека вас његова сласт држи и наредних дана.
Састојци:
- 280 г шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 80 мл воде
- 200 г маслаца
- 1 кашичица млевеног цимета
- 200 г млека у праху
- 70 г какао праха
- 150 г млевеног кекса
За посипање:
- 1 кашичица какао праха
- 1/3 кашичице цимета
Припрема:
У шерпици помешајте шећер, ванилин шећер и воду. Ставите да се кува. Од момента врења, кувајте три до четири минута на нижој температури уз повремено мешање. Склоните са рингле, па додајте млевени цимет и маслац исецкан на мање комаде.
Мешајте док се сви састојци не сједине. У чинији измешајте какао прах и млеко у праху, па сједините са претходно направљеном смесом. Оставити да се прохлади (десетак минута), па додајте млевени кекс и измешајте.
Посуду оквирних димензија 20 x 15 центиметара обложите папиром за печење, сипати смесу, лепо поравнајте и ставите у фрижидер на неколико сати.
Поспите мешавином какао праха и цимета. Исеците коцке и послужите.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРАБИЈЕ: Једноставни и укусни старински колачи који се топе у устима
04. 07. 2024. у 13:00
СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)