МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји
Маркиза торта се увек налази на листи омиљених посластица код нас! И иако постоје разне варијанте прављења ове неодољиве посластице, све искусне домаћице сматрају да је следећи поступак најбољи, јер је још кремастија и укуснија! Проверите то и сами, сигурни смо да се нећете покајати.
Састојци:
- 7 јаја
- 250 г путера
- 250 г шећера у праху
- 200 г чоколаде за кување
- 3 кашике екстракта рума
- Млеко
- 2 паковања пишкота (4 табле)
- 2 кесице шлага
Припрема:
Одвојте од 7 јаја жуманца и беланца. Од беланца умутите снег и ставите у фрижидер. У жуманца ставите 250 г шећера у праху и добро умутите. Додајте цео путер. Отопите чоколаду, па додајте у умућена жуманца и чоколаду. Сипајте у фил једно 3 кашике рума да лепо замирише, то можете и по сопственом укусу, нећете погрешити.
Када сте то све лепо умутили, у ту смесу додајте и претходно умућена беланца из фрижидера и на најспоријој брзини умутите фил.
Округлу чинију стандардне величине (као за салату) обложите фолијом. У мало угрејаног млека потапајте пишкоту по пишкоту и ређајте по ободу чиније. Када целу површину прекријете пишкотама, излијте фил и поравнајте. Затворите чинију и фил са пишкотама и ставите да се торта стегне. Потребно је 2-3 сата.
Извадите торту из фрижидера, преврните је на већи тањир, па скините фолију. Умутите шлаг од две кесице шлага и премажите или украсите торту по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)