МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји

Новости онлине

09. 07. 2024. у 12:22

Маркиза торта се увек налази на листи омиљених посластица код нас! И иако постоје разне варијанте прављења ове неодољиве посластице, све искусне домаћице сматрају да је следећи поступак најбољи, јер је још кремастија и укуснија! Проверите то и сами, сигурни смо да се нећете покајати.

МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 7 јаја
  • 250 г путера
  • 250 г шећера у праху
  • 200 г чоколаде за кување
  • 3 кашике екстракта рума
  • Млеко
  • 2 паковања пишкота (4 табле)
  • 2 кесице шлага

Припрема:

Одвојте од 7 јаја жуманца и беланца. Од беланца умутите снег и ставите у фрижидер. У жуманца ставите 250 г шећера у праху и добро умутите. Додајте цео путер. Отопите чоколаду, па додајте у умућена жуманца и чоколаду. Сипајте у фил једно 3 кашике рума да лепо замирише, то можете и по сопственом укусу, нећете погрешити.

Када сте то све лепо умутили, у ту смесу додајте и претходно умућена беланца из фрижидера и на најспоријој брзини умутите фил.

Округлу чинију стандардне величине (као за салату) обложите фолијом. У мало угрејаног млека потапајте пишкоту по пишкоту и ређајте по ободу чиније. Када целу површину прекријете пишкотама, излијте фил и поравнајте. Затворите чинију и фил са пишкотама и ставите да се торта стегне. Потребно је 2-3 сата.

Извадите торту из фрижидера, преврните је на већи тањир, па скините фолију. Умутите шлаг од две кесице шлага и премажите или украсите торту по жељи.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ПИТАО МАЈКУ ДА ЛИ ЈЕ ХРВАТ ИЛИ СРБИН: Само једном ме је било срамота