ДИПЛОМАТ ТОРТА: Посластица створена за врхунско уживање
Откривамо вам оригинални рецепт како бисте могли овај чоколадни десерт правити када пожелите. Дипломат торта је уз реформу, естерхази, сахер и неке друге, неизбежна у понуди сваке посластичарнице која држи до свог реномеа.
Састојци:
Три коре по:
- 4 беланца
- 4 кашике шећера
- 100 гр млавених ораха
- равна кашика брашна
Крем I:
- 5 жуманаца
- 4 кашике брашна
- 5 кашика шећера
- 500 мл млека
- 125 гр маргарина или маслаца
Крем II:
- 7 жуманаца
- 7 кашика шећера
- 150 гр чоколаде за кување
- 125 гр маргарина или маслаца
- Још: 500 мл слатке павлаке
Припрема:
Одвојити беланца од жуманаца па миксером мутити беланца уз постепено додавање шећера када запене и мутити све док се не добије чврста пена. На крају умешати орахе и брашни и све сјединити лопатицом.
Може се пећи у калупу од 26цм или плеху 30 x 20 цм. Обложити плех, истрести смесу и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута.
Овако испећи све три коре.
Помешати жуманца, шећер и брашно, па додати мало хладног млека од 500 мл а остатак ставити да проври.
Размутити смесу и закувати у кипуће млеко. Мешати док се не згусне, па склонити са ватре и прекрити фолијом директно на добијени пудинг и оставити да се охлади.
За дуги фил пенасто у мањој шерпи умутити жуманца са шећером да побеле и запене па ставити на већу шерпу у којој је “са два прста” вода која ври. Кувати тако 10 минута па додати чоколаду и мешати док се не отопи.
Када се чоколада отопила склонити са ватре па и тај фил оставити да се охлади.
Када су се пудинзи охладили умутити оба маргарина или маслаца да буду пенасти па поделити их на два једнака дела и додати пудинзима и све умутити заједно.
На крају умутити слатку павлаку па по 2 – 3 кашике додати филовима и измутити. Биће пенастије и кремастије.
На прву кору ставити један фил, па други и преко премазати слој слатке павлаке, друга кора, па опет један па други фил и слој слатке павлаке, а на крају друга кора.
Уколико вам је остало слатке павлаке искористите је за декорацију.
Оставите торту да одстоји и коре отпусе, а укуси се сједине па сецкати и служити.
Пријатно. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30
ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)