ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
Жито торта је проверено једна од најлепших посластица које се код нас праве, а ево и оригиналног рецепта.
Иако данас сви воле брзинске и лаке рецепте, некада је добро вратити се старим и провереним посластицама које су правиле и наше баке.
Састојци:
- 16 беланаца
- 8 кашика брашна
- 16 пуних кашика шећера
- 24 кашике млевених ораха
За фил:
- 16 жуманаца
- 24 кашике шећера
- 6 кашика брашна
- 450 мл млека
- 250 г млевених ораха
- 250 г путера
Још:
- мало путера
- мало млевених ораха
Припрема:
Пенасто умутите жуманца са шећером, па додајте просејано брашно и млеко. Кувајте на пари док се не згусне, уз непрестано мешање. Склоните са шпорета, па додајте млевене орахе, као и путер собне температуре који сте претходно умутили. Све добро сједините миксером. Окрените доњу страну коре (она која је била надоле у калупу) нагоре јер фил боље пријања. Мажите фил преко коре, па поспите млевеним орасима. Тако ређајте док не потрошите све. Последњи ред треба да буде фил посут млевеним орасима.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛИБРИ ТОРТА: Посластица препуна кремастог фила и кора које се топе у устима
30. 06. 2024. у 20:45
НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
28. 06. 2024. у 16:00
ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
05. 06. 2024. у 12:18
ПРЕПЛИЋУ СЕ ШПИЈУНСКА И ВОЈНА МРЕЖА ОКО СРБИЈЕ! Појачан притисак на нашу земљу с циљем да промени позиције о националним питањима
СРБИЈА се тренутно налази у обручу војно-политичког притиска, а све с циљем да се уздрмају наше позиције по питању Косова и Метохије, чврста намера о очувању Републике Српске по Дејтонском споразуму, али и става о украјинскоруском сукобу.
05. 07. 2024. у 07:16
МИЛЕНА ЈЕ КУПИЛА ГАРНИТУРУ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО "ПАКАО" Салони намештаја пробијају рокове за испоруку - Купци кревет сањају, на поду спавају
ДА усељење у стан може да се одужи, а да мајстори, ангажовани на реновирању или адаптацији, нису нимало криви за то, најбоље знају потрошачи приликом куповине намештаја. Све је више примедаба грађана на неажурност и неодговорност салона, јер пробијају договорене рокове доставе. Још већа мука од тога је што се неретко догађа да купљени комади стигну са грешком, па то додатно продужава чекање. Савет зналаца из области заштите права потрошача је да рекламације трговцима упуте писаним путем. Ако то не помогне, сектор тржишне инспекције при Министарству унутрашње и спољне трговине следећа је адреса.
05. 07. 2024. у 08:36
КВАР НА МРЕЖИ Москва величала победу Ле Пенове са "доле диктат САД и ЕУ", она љута: "Провокација, то никад не бисте да желите моју победу"
ИСПРВА је могло да се чини и као "почетак једног лепог пријатељства", али изгледа да од тога неће бити - ништа.
05. 07. 2024. у 13:27 >> 16:18
Коментари (0)