СПОЉА ХРСКАВИ, А ИЗНУТРА НЕСТВАРНО МЕКАНИ: Ћуроси - Направите сами преукусну шпанску посластицу

Новости онлине

29. 06. 2024. у 16:00

Ћуроси су одличан десерт после сваког јела. Слатки, споља хрскави, а изнутра нестварно мекани. Рецепт за ћуросе је врло једноставан и свако га може испратити, зато - уживајте у припреми.

СПОЉА ХРСКАВИ, А ИЗНУТРА НЕСТВАРНО МЕКАНИ: Ћуроси - Направите сами преукусну шпанску посластицу

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World

Састојци:

  • 3 јајета
  • 200 г брашна
  • мало цимета
  • 80 г путера
  • до 100 г млевеног кекса
  • шећер 
  • крем или мармелада као додатак

Припрема:

Путер отопите, па постепено додајте брашно и мешајте.

Додајте млевени кекс, разбијте јаја и руком умешајте тако да добијете густу мешавину. Ради баланса, додајте мало соли и умешајте.

Ћуроси имају онај добро познати облик, који се постиже ребрастим шприцем за колаче. Убаците смесу и сами одлучите коју дужину желите.

У тањирић сипајте шећер и помешајте га са мало цимета.

Пржите их као и уштипке у дубокој шерпи, са више уља и на блажој ватри.

Довољно пржите, до око једног минута.

Уваљајте их у припремљену мешавину шећера и цимета и послужите са кремом или мармеладом.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)