КЕНЕДИ ТОРТА: Једна врло богата торта и изгледом и укусом
Кенеди торта старинског раскошног укуса.
Састојци:
- јаја 10
- шећера 10 кашика
- млевених ораха 10 кашика
- брашна 5 кашика
- уља 2 кашике
- прашак за пециво 1
- беланаца 8
- шећера 12 кашика
- сецканих ораха 10 кашика
- брашна 4 кашике
- жуманаца 8
- шећера 8 кашика
- чоколаде 200 гр
- маслаца 125 гр
- млека 2 чаше
- шећера 3 кашике
- пудинга од ваниле 2
- маслаца 125 гр
- шећера у праху 150 гр
- слатке павлаке 500 мл
- крем-фиx 1
Припрема:
Коре умутити од побројаних састојака и испећи у правоугаоном плеху прекривеном пек папиром. Кору од млевених ораха пећи на 180 степени око 15 минута а кору са сецканим орасима пећи на 150 степени око 20 минута.
За тамни фил умутити жуманца са шећером и скувати на пари густ крем па додати чоколаду и мешати док се не истопи, охладити и у хладно додати умућен маслац.
За светли фил скувати пудинг у млеку са шећером и оставити да се охлади. посебно умутити маслац са шећером у праху и измешати са хладним филом.
Посебно умутити слатку павлаку додајући јој крем-фиx.
На тацну за торту прво ставити кору са млевеним орасима, затим премазати светлим филом, затим тамним филом и на крају слатком павлаком.Прекрити кором од сецканих ораха па поновити поступак са филовима и на крају украсити преосталом павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)