ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике
Вермут торта спада у оне које захтевају ваш труд и време, али верујте на крају се исплати. Мекане какао коре премазане чоколадним плазма, а после и белим филом буде сва чула.
Састојци:
- 15 беланаца
- 15 кашика шећера
- 9 кашика млевене плазме
- 6 кашика презли
- 6 кашика какаоа
За фил:
- 13 жуманаца
- 4 јаја
- 18 кашика шећера
- 300 г путера
- 300 г млевене плазме
- 270 г киселе павлаке
- 100 г млечне чоколаде
- 100 г беле чоколаде
- 400 мл слатке павлаке
Припрема:
Умутите 5 беланаца са 5 кашика шећера у чврст шне, па додајте 3 кашике млевене плазме, 2 кашике презли и 2 кашике какаоа. Лагано сједините, па сипајте добијену смесу у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута. На исти начин и од исте количине састојака направите још две коре. У посуди пенасто умутите жуманца и јаја са шећером, па кувајте на пари док се фил мало не зугнсе, и уз непрестано мешање. Затим склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се смеса охлади на собној температури. Путер собне температуре умутите, па додајте фил од жуманаца и све лепо сједините миксером. У добијени фил додајте кекс и лепо промешајте да се састојци сједине. Изрендајте белу и млечну чоколаду, па помешајте са киселом павлаком и додајте у фил. У другој посуди умутите слатку павлаку. Премажите прву кору филом, па нанесите умућену слатку павлаку, па ставите другу кору, па опет премажите филом, а онда опет умућеном слатком павлаком и ставите трећу кору. Торту ставите у фрижидер, па када се охлади премажите је преосталом умућеном слатком павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАСОВНА ПУЦЊАВА: Убијено 17 људи, међу њима жене и деца
СЕДАМНАЕСТ људи је убијено у масовној пуцњави у удаљеном јужноафричком граду Лусикисики у Источном Кејпу, а потрага за починиоцима је у току, саопштила је полиција, а преноси Би-Би-Си.
28. 09. 2024. у 21:03
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
ТУГА У ДОМУ САВИЋА: Марина објавила вест о великом губитку
ВОДИТЕЉКА и супруга фудбалске легенде, Душана Савића, Марина Рајевић Савић поделила је тужну објаву на свом Инстаграм профилу.
28. 09. 2024. у 10:40
Коментари (0)