КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Новости онлине

08. 06. 2024. у 13:00

Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.

КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 3 жуманцета
  • 1 цело јаје
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике вруће воде
  • 2 пуне касике брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво

За фил:

  • 15 кашика шећера
  • 1 л воде
  • 3 пудинга од ваниле 
  • 6 беланаца
  • и још 7 кашика шећера

Припрема:

Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.

На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.

Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.

Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.

Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.

Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.

Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.

Украсите по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?