КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом
Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.
Састојци:
За кору:
- 3 жуманцета
- 1 цело јаје
- 3 кашике шећера
- 3 кашике вруће воде
- 2 пуне касике брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
За фил:
- 15 кашика шећера
- 1 л воде
- 3 пудинга од ваниле
- 6 беланаца
- и још 7 кашика шећера
Припрема:
Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.
На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.
Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.
Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.
Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.
Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.
Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.
Украсите по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03
ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
05. 06. 2024. у 12:18
ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају
04. 06. 2024. у 19:00
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
ТУГА У ДОМУ САВИЋА: Марина објавила вест о великом губитку
ВОДИТЕЉКА и супруга фудбалске легенде, Душана Савића, Марина Рајевић Савић поделила је тужну објаву на свом Инстаграм профилу.
28. 09. 2024. у 10:40
Коментари (0)