ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу

Новости онлине

31. 05. 2024. у 20:36

Ако трагате за најукуснијом тортом, која притом изгледа богато и моћно, испробајте Грчку краљицу.

ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу

foto Printscreen youtube

Састојци:

За коре:

  • 20 беланаца
  • 20 кашика шећера
  • 12 кашика брашна
  • 12 кашика ораха

За крем:

  • 20 жуманаца
  • 180 г шећера
  • 120 г брашна
  • 1 л млека
  • 250 г маргарина или маслаца
  • 300 г ломљеног кекса
  • 300 г млечне чоколаде са јагодом
  • 100 г млевених ораха

Декорација: 2 кесице шлага.

Припрема:

Кренемо да правимо кору тако што ћемо одвојити жуманце од беланаца. Затим умутите чврст шне у који додајете 5 кашика шећер. Када умутите са шећером чврст шне, додате 3 кашике брашна, а затим и 3 кашике ораха. Смесу претресете у калуп и печете на 190 степени Целзијуса око 15 минута. Тако направите још три корице. Укупно вам требају четири корице.

За фил умутите жуманце, шећер и брашно па ту смесу скувајте у један литар млека. У прохлађену смесу додајте маргарин или маслац, а затим ломљен кекс, изломљену млечну чоколаду, а потом и орахе. Све измешајте и филујте торту. Украсите шлагом.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!: Новости у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

"ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!": "Новости" у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

ЗАНЕМЕЛА Мала Врбица код Младеновца. Одавде из овог села велике невоље је направио вехабија Милош Жујовић, који је покушао да испред Амбасаде Израела убије припадника српске Жандармерије.

01. 07. 2024. у 12:47

Коментари (0)

СРПСКИ ЗЕТ ПОТОПИО ИТАЛИЈАНЕ: Швајцарац оженио лепу Српкињу са тетоважом која носи моћно значење (ФОТО)