ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
Ако трагате за најукуснијом тортом, која притом изгледа богато и моћно, испробајте Грчку краљицу.
Састојци:
За коре:
- 20 беланаца
- 20 кашика шећера
- 12 кашика брашна
- 12 кашика ораха
За крем:
- 20 жуманаца
- 180 г шећера
- 120 г брашна
- 1 л млека
- 250 г маргарина или маслаца
- 300 г ломљеног кекса
- 300 г млечне чоколаде са јагодом
- 100 г млевених ораха
Декорација: 2 кесице шлага.
Припрема:
Кренемо да правимо кору тако што ћемо одвојити жуманце од беланаца. Затим умутите чврст шне у који додајете 5 кашика шећер. Када умутите са шећером чврст шне, додате 3 кашике брашна, а затим и 3 кашике ораха. Смесу претресете у калуп и печете на 190 степени Целзијуса око 15 минута. Тако направите још три корице. Укупно вам требају четири корице.
За фил умутите жуманце, шећер и брашно па ту смесу скувајте у један литар млека. У прохлађену смесу додајте маргарин или маслац, а затим ломљен кекс, изломљену млечну чоколаду, а потом и орахе. Све измешајте и филујте торту. Украсите шлагом.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)