КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију

Новости онлине

30. 05. 2024. у 10:41

Кох је један од најсочнијих колача који ћете пробати и зато је многима један од омиљених. Ипак, рецепт за кох је једноставан, али ако му додате неке састојке, добићете непревазиђену посластицу необичног укуса.

КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 јаја
  • 6 кашика гриза
  • 3 кашике млевене плазме
  • 100 г сувог грожђа
  • 160-200 г брескви (или неког другог воћа)
  • корица лимуна
  • 1 л млека
  • шећера по жељи

Припрема:

Умутити јаја са 5 кашика шећера, додати гриз, плазму, корицу лимуна, суво грожђе и све изједначити. Плех подмазати уљем и посути брашном па истрести умућено тесто и преко њега распоредити сечене брескве. Пећи на 200 степени око 40 минута. Млеко скувати додати шећер по жељи, може и ванилин шећер, па кад се кох испече полако преливати два пута у размацима да лепо упије.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: "Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро"

СУДБИНА некада уме да се поигра са нама и доведе нас пред невероватна искушења. Некада морамо да донесемо важне одлуке које могу да нам промене ток судбине.

28. 06. 2024. у 20:02

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО