КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију

Новости онлине

30. 05. 2024. у 10:41

Кох је један од најсочнијих колача који ћете пробати и зато је многима један од омиљених. Ипак, рецепт за кох је једноставан, али ако му додате неке састојке, добићете непревазиђену посластицу необичног укуса.

КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 јаја
  • 6 кашика гриза
  • 3 кашике млевене плазме
  • 100 г сувог грожђа
  • 160-200 г брескви (или неког другог воћа)
  • корица лимуна
  • 1 л млека
  • шећера по жељи

Припрема:

Умутити јаја са 5 кашика шећера, додати гриз, плазму, корицу лимуна, суво грожђе и све изједначити. Плех подмазати уљем и посути брашном па истрести умућено тесто и преко њега распоредити сечене брескве. Пећи на 200 степени око 40 минута. Млеко скувати додати шећер по жељи, може и ванилин шећер, па кад се кох испече полако преливати два пута у размацима да лепо упије.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Почело укидање санкција, Русима стигле дозволе за ове тимске спортове - нека се свет спреми за руско чудо!