СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
СЛАТКИ грех је брз, лак и једноставан колач, који најлепше тренутке чини изузетним.
Састојци:
- 1 паковање од 300 г турског кекса
- 200 гр чоколаде
- 6 кашика уља
- 8 кашика млека
- 2 кесице пудинга од ваниле који се не кувају
- 500 мл млека
- 200 гр киселе павлаке
- 200 мл слатке павлаке
Припрема:
Чоколаду отопити са уљем и млеком на пари или у микроталасној. Обавезно је млеко, ако је већи проценат какаа у чоколади слободно додајте још 2 кашике млека, јер када се колач стегне чоколада мора да остане мекана како би се колач лако секао.
Оставити чоколаду да се хлади док умутимо остале састојке.
Умутити пудинг са млеком, додати павлаку па умутити и на крају додати слатку павлаку, па све добро израдити миксером.
Кекс поделити на 3 дела па први део послагати у плех 30 x 20 цм или у калуп.
Није потребно да се умаче у млеко јер је танак и повући ће влажност од филова.
Преко кекса ставити четвртину фила од пудинга, поравнати, па ставити пола мере чоколаде, па и њу поравнати.
Ставити у фрижидер или кратко у фриз да се чоколада стегне. На чоколаду ставити опет четвртину фила. Кекс, фил, чоколада, фил, кекс.
Декорација по избору. Добро охладити и послужити.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)