ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Новости онлине

30. 05. 2024. у 17:00

Одличан рецепт за укусну кремасту посластицу.

ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Фото Shutterstock

Састојци:

Коре – све 3:

  • 9 јаја
  • 9 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • 3 кашике какаа
  • 10 гр прашка за пециво
  • 100 мл уља

Фил:

  • 300 гр млевеног кекса
  • 300 мл топлог млека
  • 250 гр маргарина или маслаца
  • 150 гр шећера у праху
  • 150 гр печеног, млевеног лешника

Глазура:

  • 100 мл слатке павлаке
  • 100 гр црне чоколаде

Припрема:

Раздвојити беланца од жуманаца.

Беланца улупати у чврсту пену уз постепено додавање шећера.

Додавати затим једно по једно жуманце и уље у млазу.

На крају просејати брашно, какао и прашак за пециво па све додати маси од јаја и спатулом или жицом измешати.

Истрести све у обложен плех од 26цм и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени.

Да ли је корица печена тестирати чачкалицом, време печења око 30 минута.

Охлађен бисквит пресећи на 3 дела.

Кекс прелити топлим млеком и измешати.

Посебно умутити маслаца са шећером у праху па му додати мешавину кекса и опет све умутити.

На крају додајемо млевени лешник и све заједно мешамо.

Слагање – кора коју попрскамо млеком па трећина фила и све тако 3 пута.

Када се торта мало стегне, тај фил одгоре правити глазуру.

У врелу слатку павлаку потопити чоколаду, сачекати минут, па измешати.                              Прохлађеним прелити торту или декорисати по жељи.

Препоручујем чоколаду јер бајадера не иде без чоколаде и одлично се уклапа са корицама и филом.                                                                                                                                                                                                                                                                                   (тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?