ЧУВЕНА ШИРЛИ ТЕМПЛ ТОРТА БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Чоколадна фантазија од торте коју ће ваши укућани просто обожавати
Ширли Темпл је била глумица која је снимила мноштво филмова, добила сијасет награда вредних поштовања, након тога, посветила се дипломатској каријери. По њој је и ова класична торта добила име. Торта од добрих састојака, која због структуре може да потраје и неки дан дуже.
Састојци:
Коре:
- 7 целих јаја
- 140 гр шећера кристал
- 100 гр чоколаде за кување
- 140 гр печених, млевених лешника
Фил:
- 4 цела јајета
- 160 гр шећера кристал
- 150 гр чоколаде за кување
- 200 гр путера или маргарина
Припрема:
Фил:
Умутити добро јаја са шећером и кувати на пари. При крају додати чоколаду и скувати до краја. Оставити фил да се хлади, док се корице испеку.
Коре:
Умутити жуманца са шећером. Додати истопљену чоколаду, измешати, па додати лешник и још једном све измешати.
Посебно умутити беланца у чврст снег, па додавати кашику по кашику у претходно умућену смесу и полако ручно мешати, да се састојци сједине.
Од ове смесе испећи четири корице у округлом плеху, пречника 24 цм.
Када се фил охладио, додавати га по мало у умућен путер, све време мутећи миксером.
Торту целу нафиловати филом и посути млевеним лешницима.
Ово је мера за једну мању округлу торту, за отприлике 12-14 особа, а ако желите класичну величину торте, дуплирајте састојке.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)