МОСКВА ШНИТ: Посластица за сва времена и све прилике
Не постоји особа која није чула или пробала најпознатију београдску торту - Москва шнит - а можете лако да је направите и код куће.
Састојци:
- 10 беланаца
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених бадема
- 2 кашике брашна
- 4 пети бер кекса
За фил:
- 10 жуманаца
- 10 кашика шећера
- 250 мл млека
- 250 г путера
- 1 кашика брашна
- 2 кесице ванилин шећера
- 250 мл слатке павлаке
Још:
- 3-4 кивија
- 1 кг јагода
- 200 г лешника
- 500 мл слатке павлаке
Припрема:
Беланца (5 беланаца) кратко умутите, па постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Лагано умешајте бадеме (5 кашика), млевени петибер (2 комада) и брашно (1 кашика), па добијену смесу сипајте у плех обложен пек папиром и поравнајте. Од исте количине састојака испеците још једну кору. Умутите жуманца са шећером и ванилин шећером, па пар минута кувајте на пари, уз непрестано мешање. Затим сипајте млеко и брашно и брзо промешајте. Кувајте док се смеса не згусне. Сипајте фил у неку посуду, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. У охлађени фил додајте путер собне температуре који сте претходно умутили. Затим додајте и умућену слатку павлаку, па сједините миксером. Кору премажите филом, па поређајте сецкане јагоде. Затим поспите млевеним лешником, па премажите још фила. Ставите другу кору, па премажите фил, а онда поређајте исекцан киви. Опет поспите млевеним лешницима и премажите филом. Поређајте сецкане јагоде и киви, па поспите млевене лешнике. Целу торту премажите умућеном слатком павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36
ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)