ТОРТА БЕЛИ ЕГИПАТ: Популарна торта која ће вам улепшати дан

Новости онлине

14. 05. 2024. у 17:00

Доносимо вам најбољи рецепт за торту Бели Египат, која се спрема веома брзо и једноставно.

ТОРТА БЕЛИ ЕГИПАТ: Популарна торта која ће вам улепшати дан

Foto: Shutterstock

Састојци:

Потребно је за једну кору (праве се 3 коре):

  • 4 беланца
  • 4 кашике шећера
  • 2 кашике брашна
  • 1 мала кашичица прашка за пециво
  • 4 кашике печених млевених лешника

За жути фил је потребно:

  • 750 мл млека
  • 12 жуманаца
  • 100 гр густина
  • 2 ванилног шећера
  • 200 гр шећера
  • 200 гр беле чоколаде за кување
  • 250 гр маргарина

За бели фил је потребно:

  • 400 мл слатке павлаке
  • 100 гр крем сира
  • 100 гр печених млевених лешника

За декорацију је потребно:

  • 400 мл слатке павлаке
  • 2 кашике шећера у праху
  • мало печених сецканих лешника

Припрема:

Умутити беланца, па постепено додавати шећер и умутити у чврсту пену. Додати брашно, прашак за пециво, лешнике и лагано измешати жицом. Калуп пречника 26 цм обложити папиром, сипати смесу, па је лепо поравнати. Пећи на 200 степени, око 20 минута. Поступак поновити и са друге две коре.
Умутити жуманца, додати шећер и ванилин шећер, па све лепо умутити. Додавати наизменично густин и млеко. Умутити добро, да нема грудвица.
Ставити млеко да се кува, па кад прокључа додати размућен густин уз интензивно мешање, да се не би ухватиле грудвице. Кувати док се фил не згусне. У фил додати белу чоколаду за кување и мешати док се не растопи. Пребацити фил у другу посуду, прекрити и оставити да се охлади. Умутити маргарин собне температуре, па умутити охлађени фил и спојити смесе постепеним додавање жутог фила у маргарин. Добро умутити миксром, па фил поделити на три дела.
Умутити слатку павлаку, додати крем сир и наставити мућење. Додати печене, самлевене лешнике и кашиком промешати смесу. Фил поделити на три дела.
Прву кору премазати жутим филом, затим белим, па преко ставити другу кору и поновити поступак као са првом. Преклопити трећом кором, па поновити поступак као са претходне две. Умутити слатку павлаку, додати шећер у праху, па премазати торту. Декорисати по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима