КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали

Новости онлине

28. 04. 2024. у 15:00

Нугат торта је незаобилазна на свакој трпези због фантастичног споја нутеле, чоколаде, лешника и наполитнаки.

КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

За коре:
  • 10 јаја
  • 10 кашика шећера
  • 6 кашике брашна
  • 4 кашике какаоа
  • 200 мл уља
  • 300 мл млека

За фил: 

  • 700 мл млека
  • 120 г скроба
  • 200 г шећера
  • 150 г чоколаде
  • 100 г печених лешника
  • 100 г наполитанки од лешника
  • 250 г маргарина
  • 200 мл слатке павлаке
  • 300 г нутеле

Припрема: 

Помешајте скроб и шећер, па сипајте 300 мл млека и промешајте тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када крене да кључа сипајте смесу са скробом. Кувајте док се не згусне, уз непрастано мешање. На крају додајте чоколаду и кувајте док се не отопи, опет уз непрестано мешање. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. Умутите охлађени фил, па додајте умућени маргарин. Сједините миксером, па додајте умућену слатку павлаку. Лепо умутите и додајте нутелу, изблендирани лешник и наполитанке. Све добро промешајте. 

Фото: Free Images Pixabay

Одвојите жуманца од беланаца, па кратко умутите беланца (5 комада), онда постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Затим постепено додајте жуманца (5 комада) и наставите да мутите. Сипајте уље и сједините миксером, па додајте просејано брашно (3 кашике) и какао (2 кашике). Лагано умешајте и онда сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. Од исте количине састојака и на исти начин направите још једну кору. Када се коре охладе пресеците сваку на 2 дела, тако да добијете 4 коре.

Прву кору премажите млеком, па филом, а затим ставите другу кору, премазати млеком, па филом. Преко иде трећа кора која се премазује млеком, па филом, а онда и четврта кора. Затим целу торту премажите филом.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!