МИЊОН КОЦКЕ: Једноставне за припрему, а најслађе коцке преливене чоколадом које сте пробали до сад
Колач који изгледа као да сте се много трудили, а уствари је прилично једноставан за припрему.
Корица је са додатком какоа па изгледа чоколадно, а бели фил је од ситног сира. Колач подсећа на мињоне, популаран десерт који сви волимо.
Састојци:
- 200 г брашна
- 100 г шећера
- 60 мл уља
- 70 мл млека
- 3 јаја
- 2 кашике какаоа
- прашак за пециво
- ванилин шећер
Пуњење:
- 220 г младог сира
- шећер по укусу
- 1 јаје
- кашика кукурузног скроба
- ванилин шећер кесица
Припрема:
Величина калупа на унутрашњој ивици је 21 цм. Помешајте брашно, прашак за пециво и какао у једној чинији. У другој чинији помешајте ситан сир са шећером и ванилин шећером. Додајте и јаје па умутите миксером да нема грудвица. Додајте потом скроб и промешајте. У трећој чинији умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Док мутите лагано додајте уље а потом и млеко. Када сте добро умутили додајте ону прву смесу са брашном па умутите миксером. У плех који је прекривен пек папиром изручите смесу, поравнајте. Фил од сира пребаците у посластичарски шприц (Кесу) па правите траке прво по средини, а потом и по крајевима. Траке подебљајте слободно како бисте истрошили цео фил.
Пец́и на 180 степени око 30-35 минута. Време печења и температура зависе од карактеристика рерне. Исеците на коцке пре послуживања.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)