РУСКА ПИТА С ПЕКМЕЗОМ: За пола сата готов слаткиш
Ово нам је једна од дражих пита, а комбинација ораха и пекмеза је увек топ.
Тесто
6 жуманаца
100 г шећера
150 г маслаца
150 г оштрог брашна
пола кесице прашка за пециво
Фил
6 беленаца
150 г шећера у праху
150 г мљевених ораха
150 г пекмеза
Припрема
Тесто
Све састојке измиксајте па распоредите у посуду за печење коју сте науљили и побрашнили. Пеците у пећници загрејаној на 180 степени 10 до 12 минута.
Фил
Направите снег од беланаца, па додајте шећер. Измутите да нестану кристалићи. Додајте млевене орахе.
Премажите напола испечени бисквит кремом од ораха, па кашиком стављајте мало по мало пекмеза свуда по смеси.
Испеците до краја
Пеците све заједно још 15 до 20 минута. Пазите да површина не добије прејаку боју. Охладите па исеците.
Напомена: Можете избацити пекмез, или пак премазати полупечено тесто пекмезом, па по томе распоредити крем од ораха.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ: Кремасте и мекане, а топе се у устима
17. 04. 2024. у 14:38
ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)