"ЛАЖНА" КРЕМПИТА: Лако се прави, а укус је фантастичан

Новости онлине

04. 04. 2024. у 15:30

Предлажемо вам лакшу верзију омиљеног колача, а то је лажна кремпита. Уместо кора се користи кекс, а фил се прави од желатина са укусом јагоде и лимуна. Занимљив и једноставан, овај колач ће вас освојити на први залогај.

ЛАЖНА КРЕМПИТА: Лако се прави, а укус је фантастичан

Printscreen//YT/Przepiski

Састојци:

  • 600 г јогурта 
  • 2 желатина од јагода
  • 2 провидна желатина
  • 1 лимун
  • 24 кекса

Припрема:

Желатин размутите у води, па помешајте са 300 г јогурта. Добро сједините. По дну калупа поређајте кекс, а преко сипајте розе фил од јагода. Ставите у фрижидер на сат времена. Провидни желатин размутите са водом, а затим додајте лимунов сок или кап жуте боје, ако желите да буде јача боја фила. Промешајте, па додајте преосталих 300 г јогурта. Сипајте преко розе фила, поређајте кекс на врх и вратите у фрижидер на сат времена. Поспите шећером у праху. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

МИСЛИО САМ ДА КОНТРОЛИШЕМ МЕЧ, ТО ЈЕ БИЛА МОЈА ГРЕШКА: Алкараза је овај потез коштао пораза