НАЈЛЕПША ПОСНА ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Уживајте у сочним и неодољивим залогајима
Неодољива посластица се топи у устима, зато најбоље одмах ставите дуплу меру.
Састојци:
- 600 мл сојиног млека
- 6 кашика гриза
- 6 кашика шећера
- 2 кашике какаоа
- 20 г чоколаде за кување
- 2 кашике рума
За фил:
- 40 г пудинга од ваниле
- 450 мл сојиног млека
- 3 кашике шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 120 г биљног шлага
Припрема:
У шерпу сипајте 200 мл сојиног млека и ванилин шећер и оставите да се загреје. Пудинг помешајте са шећером и 50 мл млека, па додајте у загрејано сојино млеко и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. У другој посуди помешајте гриз, какао и шећер, па сипајте у шерпу у којој сте загрејали млеко. Кувајте уз непрестно мешање док не прокључа. Затим додајте чоколаду и мешајте док се не отопи. Добијену смесу сипајте у ватросталну посуду и оставите да се охлади. Шлаг умутите са 200 мл млека и помешајте са охлађеним пудингом, па све добро сједините миксером. Сипајте преко чоколадне смесе и поравнајте. Оставите да се охлади преко ноћи. Украсите какаоом ако желите.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)