АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом
НАПРАВИТЕ ситне колаче са плазмом и белом чоколадом од којих ће мирисати цела кућа.
Направите ситне колаче са плазмом и белом чоколадом којима ниједан гост неће моћи да одоли.
Састојци:
* 200 гр млевене плазме
* 75 гр бадема
* 20 гр печеног сусама
* 2 кашишичице млевеног аниса
* 3/4 кашичице цимета
* 1/4 кашичице соли
* 50 гр меда
* 125 гр маскарпоне сира или крем сира
* 1 кашика ружине воде
За глазуру:
* 200 гр беле чоколаде
Рецепт за ситне колаче са плазмом и белом чоколадом:
Корак 1:
Направите смесу
У посуди помешајте млевену плазму са препеченим сусамом, млевеним бадемом и додајте зачине. Затим промешајте, па додајте мед, маскарпоне сир и ружину воду. Све добро сједините.
Корак 2:
Обликујте колаче
Узмите мало смесе и обликујте колаче. Можете да направите лоптице или ваљак, па ређајте на плех. Ставите у замрзивач да се смеса стегне.
Корак 3:
Направите глазуру
Истопите белу чоколаду са уљем, па умочите сваки колач у њу. Затим опет ређајте на плех обложен пек папиром и ставите у фрижидер да се смеса стегне.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)