РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив

Новости онлине

29. 02. 2024. у 17:00

Ролат са кремом од поморанџе је идеална посластица чак и за оне који нису експерти у кухињи.

РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 125 г шећера
  • 3 јајета
  • 4 кашике какао праха
  • 60 г густина
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 кашике брашна
  • 1 жуманце
  • 100 мл воде
  • 60 г маслаца
  • 60 г шећера у праху
  • 1 поморанџа

Припрема:

Пенасто умутити жуманца са шећером, додати густин, какао прах и прашак за пециво.

Умешати снег од беланаца. Излити у калуп претходно намазан маслацем и посут брашном.

Пећи у загрејаној рерни на 200 степени од 6 до 8 минута. Извадити на пекарски папир посут

шећером. На ниској температури кратко кувати жуманца размућена са водом, уз непрестано мешање додати брашно и прохладити. Умешати 60 г маслаца умућених са 60 г шећера у праху, сок, комадиће пулпе и нарендану кору поморанџе.

Припремљеним кремом намазати бисквит, уролати, увити платненом  салветом, стегнути оставити да стоји 15-20 минута. Ролат одвити и посути шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу