РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави "мшвук"

Бојана Јовановић

22. 08. 2024. у 11:25

Ево како да направите другачији слаткиш

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ АРАПСКИ КОЛАЧ: Овако се прави мшвук

Фото: Јутјуб Принтскрин

Потребно је за тесто:

  • 3 жуманца,
  • 70 г шећера,
  • корица лимуна,
  • кашичица ваниле,
  • 140 г меког путера,
  • 30 г меда,
  • 50 г млевених бадема,
  • 230 г брашна,
  • кашичица прашка за пециво,
  • кашика лимуновог сока.

За украшавање:

  • млевени бадеми,
  • беланца,
  • кандиране трешње.

За сируп:

  • 3 шољице меда,
  • шољица лимуновог сока

У посуду ставите омекшали путер са шећером, лимуновом корицом и медом па промешајте све миксером. Додајте жуманца и поново промешајте. Затим додајте брашно, бадеме, лимунов сок и прашак за пециво и мешајте шпатулом. Тако добијено тесто ставите у пластичну фолију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Затим измерите куглице од 25 г, премажите их беланцетом па уваљајте у млевене бадеме и ставите директно у плех за печење. Онда на врх сваке куглице „залепите“ ушећерене половине трешње са мало беланаца. Убаците у рерну, претходно загрејану на 160 степени и пеците док лагано не порумене. Извадите их из рерне и сваку куглицу прелијте кашичицом мешавине меда и лимуновог сока. Оставите да се охлади и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ НАПРЕДУЈУ НА ДВА КЉУЧНА ФРОНТА: Под контролу стављено још насеља у Курску, Покровск на само 8 километара (МАПА)

РУСИ НАПРЕДУЈУ НА ДВА КЉУЧНА ФРОНТА: Под контролу стављено још насеља у Курску, Покровск на само 8 километара (МАПА)

РУСИЈА је у четвртак саопштила да је њена војска поново заузела десет насеља у пограничном региону Курск, где је Украјина покренула велики прекогранични упад прошлог месеца. Руско напредовање у Курску долази у тренутку када њене трупе брзо напредују у источном региону Доњецка.

12. 09. 2024. у 17:58

ИМЕ ГЛАСНИЈЕ ОД КРИКА Освануло писмо на Борином гробу, речи непознате особе ломе душу: Писаћу ти ја још

"ИМЕ ГЛАСНИЈЕ ОД КРИКА" Освануло писмо на Борином гробу, речи непознате особе ломе душу: "Писаћу ти ја још"

БОРА Ђорђевић фронтмен групе "Рибља чорба", преминуо је 4. септембра. Иза себе је оставио неутешну супругу Дубравку, сина Бориса и ћерку Тамару. Такође, неизбрисив траг је оставио и у музичком свету.

12. 09. 2024. у 10:55

Коментари (0)

ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ РУЖИЦЕ СОКИЋ: Глумачка дива на самрти изустила само једну жељу