ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде
КРЕМАСТИ, сочни, топе се у устима. Ево како да једноставно направите капкејп - кремасто савршенство богато чодоладом.
Потребно је:
- 90 г какаоа
- 170 мл вруће воде
- 375 г брашна
- кашичица прашка за пециво
- кашичица соде бикарбоне
- кашичица соли
- 250 г маслаца
- 350 г шећера
- 4 јајета
- 200 мл павлаке
За крем:
- 500 мл слатке павлаке
- 250 г црне чоколаде (са најмање 70 одсто какаоа)
Припрема
Помешајте какао и воду. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Маслац и шећер ставите на пару док се сав маслац не отопи. Када добијете хомогену смесу скините с паре и мешајте миксером док се не охлади. Тек кад се охлади (након 5-6 минута) додајте једно по једно јаје.
Затим доспите мешавину воде и какаоа и добро измешајте. Полагано додавајте суве састојке, и на крају киселу павлаку. Смесом пуните калупе за мафине, али највише до 3/4 висине.
Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 20 минута, па их оставите да се потпуно охладе. Крем припремајте на следећи начин: загрејте слатку павлаку, али тако да не проври. У посебној посуди изломите чоколаду, додајте јој загрејану слатку павлаку и мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се добро охлади у фрижидеру, преко ноћи. На хладне капкејкове прибором за украшавање нанесите крем и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)