ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде
КРЕМАСТИ, сочни, топе се у устима. Ево како да једноставно направите капкејп - кремасто савршенство богато чодоладом.
Потребно је:
- 90 г какаоа
- 170 мл вруће воде
- 375 г брашна
- кашичица прашка за пециво
- кашичица соде бикарбоне
- кашичица соли
- 250 г маслаца
- 350 г шећера
- 4 јајета
- 200 мл павлаке
За крем:
- 500 мл слатке павлаке
- 250 г црне чоколаде (са најмање 70 одсто какаоа)
Припрема
Помешајте какао и воду. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Маслац и шећер ставите на пару док се сав маслац не отопи. Када добијете хомогену смесу скините с паре и мешајте миксером док се не охлади. Тек кад се охлади (након 5-6 минута) додајте једно по једно јаје.
Затим доспите мешавину воде и какаоа и добро измешајте. Полагано додавајте суве састојке, и на крају киселу павлаку. Смесом пуните калупе за мафине, али највише до 3/4 висине.
Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 20 минута, па их оставите да се потпуно охладе. Крем припремајте на следећи начин: загрејте слатку павлаку, али тако да не проври. У посебној посуди изломите чоколаду, додајте јој загрејану слатку павлаку и мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се добро охлади у фрижидеру, преко ноћи. На хладне капкејкове прибором за украшавање нанесите крем и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕВРОПА РАЗМАТРА СЛАЊЕ 100.000 ВОЈНИКА У УКРАЈИНУ: Трамп одбио предлог - познато из којих земаља би их било највише
ЕВРОПСКЕ нације разматрају слање војних снага у Украјину у случају прекида ватре или постизања мировног споразума, потврдили су Ројтерсу званичници и дипломате. Разлог је једноставан - новоизабрани амерички председник Доналд Трамп јасно је ставио до знања да неће слати америчке војнике у ту земљу како би гарантовали безбедност, потврдили су Ројтерсу званичници и дипломате.
18. 12. 2024. у 17:42
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)