ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде

Бојана Јовановић

27. 02. 2024. у 07:00

КРЕМАСТИ, сочни, топе се у устима. Ево како да једноставно направите капкејп - кремасто савршенство богато чодоладом.

ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 90 г какаоа

- 170 мл вруће воде

- 375 г брашна

- кашичица прашка за пециво

- кашичица соде бикарбоне

- кашичица соли

- 250 г маслаца

- 350 г шећера

- 4 јајета

- 200 мл павлаке

За крем:

- 500 мл слатке павлаке

- 250 г црне чоколаде (са најмање 70 одсто какаоа)

Припрема

Помешајте какао и воду. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Маслац и шећер ставите на пару док се сав маслац не отопи. Када добијете хомогену смесу скините с паре и мешајте миксером док се не охлади. Тек кад се охлади (након 5-6 минута) додајте једно по једно јаје.

Затим доспите мешавину воде и какаоа и добро измешајте. Полагано додавајте суве састојке, и на крају киселу павлаку. Смесом пуните калупе за мафине, али највише до 3/4 висине.

Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 20 минута, па их оставите да се потпуно охладе. Крем припремајте на следећи начин: загрејте слатку павлаку, али тако да не проври. У посебној посуди изломите чоколаду, додајте јој загрејану слатку павлаку и мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се добро охлади у фрижидеру, преко ноћи. На хладне капкејкове прибором за украшавање нанесите крем и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ПРЕСЕДАН У СВЕТУ ФУДБАЛА: Холанд потписао уговор до краја каријере са грађанима (ФОТО)