ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде

Бојана Јовановић

27. 02. 2024. у 07:00

КРЕМАСТИ, сочни, топе се у устима. Ево како да једноставно направите капкејп - кремасто савршенство богато чодоладом.

ПРОБАЈТЕ ДА ОДОЛИТЕ ОВОМ КРЕМАСТОМ САВРШЕНСТВУ: Капкејк - Сочни залогај пун чоколаде

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 90 г какаоа

- 170 мл вруће воде

- 375 г брашна

- кашичица прашка за пециво

- кашичица соде бикарбоне

- кашичица соли

- 250 г маслаца

- 350 г шећера

- 4 јајета

- 200 мл павлаке

За крем:

- 500 мл слатке павлаке

- 250 г црне чоколаде (са најмање 70 одсто какаоа)

Припрема

Помешајте какао и воду. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Маслац и шећер ставите на пару док се сав маслац не отопи. Када добијете хомогену смесу скините с паре и мешајте миксером док се не охлади. Тек кад се охлади (након 5-6 минута) додајте једно по једно јаје.

Затим доспите мешавину воде и какаоа и добро измешајте. Полагано додавајте суве састојке, и на крају киселу павлаку. Смесом пуните калупе за мафине, али највише до 3/4 висине.

Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 20 минута, па их оставите да се потпуно охладе. Крем припремајте на следећи начин: загрејте слатку павлаку, али тако да не проври. У посебној посуди изломите чоколаду, додајте јој загрејану слатку павлаку и мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се добро охлади у фрижидеру, преко ноћи. На хладне капкејкове прибором за украшавање нанесите крем и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе

(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе

РУСКЕ трупе напредовале су у Торецку, кључном логистичком чворишту Украјине и главној тактичкој мети Москве у региону Доњецка, према украјинском каналу "Дип стејт".

15. 10. 2024. у 19:38

ШТА СЕ ДЕСИЛО НЕПОСРЕДНО ПРЕД СМРТ ЗУКОРЛИЋА: Проговорио отац покојног муфтије - видели се четири сата пре: Мени сузе иду, а она...

ШТА СЕ ДЕСИЛО НЕПОСРЕДНО ПРЕД СМРТ ЗУКОРЛИЋА: Проговорио отац покојног муфтије - видели се четири сата пре: "Мени сузе иду, а она..."

ОТАЦ покојног народног посланика у Скупштини Србије и муфтије Муамера Зукорлића, хаџи Мехдија Зукорлић, испричао је до сада непознате детаље из живота свога сина.

17. 10. 2024. у 18:29

Коментари (0)

ОНИ СУ ОТРОВАНИ: Отац Салета и Дејана Матића први пут говорио о томе како су изгубили вид