БАШ ЗА УЖИВАЊЕ, ПРОБАЈТЕ, ЈЕСТЕ ПОСЕБАН, А НИЈЕ ЗАХТЕВАН: Преукусни ролат са мандаринама
ОКО порекла овог ролата никако да се сложе Мађари и Швеђани, али га широм Европе праве и у сласт једу.
Кора се пече на посебан начин, па сигурно неће пуцати када савија.
Састојци:
* беланца, 6
* со, на врх ножа
* шећер, 6 кашика
* уље, 1 кашика
* густин, 2 кашике
* компот од мандарине, 1 мања конзерва
* шлаг, 500 мл
* чоколада, 70 г
* млеко, 2 кашике
* уље, 1 кашичица
* лешник, печени, 100 г
Припрема:
- Беланца мутите миксером, прво лагано, а онда додајте мало соли и наставите са мућењем додајући једну по једну кашику шећера и кашику уља. Пред крај шпатулом умешајте густин и по жељи мало ванила екстракта.
- Смесу ставите у велику кесу, па јој одсеците врх. У мањи плех ставите пек папир, мало га поуљите, па преко папира попреко истискујте "кобасице" од беланаца, једну до друге. Пеците око 35 минута на 180 степени.
- Печену кору преврните на други папир, скините онај на коме се кора пекла и оставите да се прохлади.
- За то време унутите шлаг, крупно истуцајте печене лешнике и ставите чоколаду да се отопи.
- Кору премажите шлагом, поспите делом печених лешника и распоредите оцеђене кришке мандарина. Увијте ролат уз помоћ папира, премажита цео ролат шлагом, па прелијте топљеном чоколадом и поспите преосталим лешницима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)