БАШ ЗА УЖИВАЊЕ, ПРОБАЈТЕ, ЈЕСТЕ ПОСЕБАН, А НИЈЕ ЗАХТЕВАН: Преукусни ролат са мандаринама

Novosti online

09. 02. 2024. у 18:00

ОКО порекла овог ролата никако да се сложе Мађари и Швеђани, али га широм Европе праве и у сласт једу.

БАШ ЗА УЖИВАЊЕ, ПРОБАЈТЕ, ЈЕСТЕ ПОСЕБАН, А НИЈЕ ЗАХТЕВАН: Преукусни ролат са мандаринама

Фото Shutterstock

Кора се пече на посебан начин, па сигурно неће пуцати када савија.

Састојци:

* беланца, 6
* со, на врх ножа
* шећер, 6 кашика
* уље, 1 кашика
* густин, 2 кашике
* компот од мандарине, 1 мања конзерва
* шлаг, 500 мл
* чоколада, 70 г
* млеко, 2 кашике
* уље, 1 кашичица
* лешник, печени, 100 г

Припрема:

- Беланца мутите миксером, прво лагано, а онда додајте мало соли и наставите са мућењем додајући једну по једну кашику шећера и кашику уља. Пред крај шпатулом умешајте густин и по жељи мало ванила екстракта.

- Смесу ставите у велику кесу, па јој одсеците врх. У мањи плех ставите пек папир, мало га поуљите, па преко папира попреко истискујте "кобасице" од беланаца, једну до друге. Пеците око 35 минута на 180 степени.

- Печену кору преврните на други папир, скините онај на коме се кора пекла и оставите да се прохлади.

- За то време унутите шлаг, крупно истуцајте печене лешнике и ставите чоколаду да се отопи.

- Кору премажите шлагом, поспите делом печених лешника и распоредите оцеђене кришке мандарина. Увијте ролат уз помоћ папира, премажита цео ролат шлагом, па прелијте топљеном чоколадом и поспите преосталим лешницима.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)